Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Kleurwedstrijd met stoepkrijt

Kleurwedstrijd met stoepkrijt

2 minuten
21-12-2018
TOP Animation

Altijd handig, leuke ouders met wie je een praatje kan maken en goede ideeën hebben door hun ervaring bij de scouting. Zij deden namelijk vroeger wel eens stoepkrijtwedstrijden. Zo gebeurde het. Op onze camping werd deze kleurwedstrijd een feit! Tijdens de miniclub stuurden we de kinderen naar buiten en mochten ze lekker los gaan met de krijtjes.

Onze aanpak

Superleuk idee natuurlijk maar hoe organiseer je zoiets? Iedere ochtend mochten wij bijna veertig kinderen blij maken. Daarom splitsten we de groep in tweeën aangezien we niet superveel stoepkrijt hadden. De ene groep ging naar buiten en de andere groep bleef binnen tekenen en spelletjes spelen. We maakten ongeveer groepjes van drie tot vijf en gelukkig kwamen de kinderen daar snel samen uit. Soms moesten we iemand aan een groepje toevoegen maar dat was nooit een probleem. Kinderen zitten vol inspiratie en om dit wat in te perken gaven we ze het thema vakantie mee.

De groepjes mochten op de tegels voor de miniclub alles kleuren wat met vakantie te maken had. Er kwamen grote stranden en zeeën tevoorschijn, maar ook veel ijsjes, speelgoed en zelfs een vliegtuig. Sommige kinderen hadden wel door dat ze op een camping stonden dus een tent kwam af en toe ook voorbij.

Het verloop

De communicatie tussen de kinderen verliep vrij soepel. Iedereen tekende gewoon z’n eigen ding binnen het geheel en bij meerdere talen binnen een groepje hielpen wij en soms de ouders met de vertaling. Naast deze taak is er nog een andere belangrijke taak voor de animatoren weggelegd: namelijk zorgen dat ieder groepje het geliefde kleurtje even vaak en even lang krijgt.

Na een halfuur gingen we ongeveer wisselen maar natuurlijk moest de winnaar van deze helft meteen bekend worden gemaakt. Aandachtig ging ik iedereens kunstwerk inspecteren. Het groepje dat eraan gedacht had om Lenny de Vos, onze lieve mascotte, te tekenen die had gewonnen! Bij ons was de prijs de eer, maar een leuke medaille of kleinigheidje is ook altijd leuk!

Wanneer hou jij een stoepkrijtwedstrijd op jouw camping?

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!