Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

‘Juf, ik wil bij jou in de caravan wonen’

‘Juf, ik wil bij jou in de caravan wonen’

4 minuten
26-07-2016
Fay Olyslager

Op dit moment zit ik op het trapje voor mijn caravan. De zon schijnt, ik geniet even en opeens besef ik mij  dat het alweer 4 weken geleden is dat ik naar Frankrijk ben vertrokken.
Het is ook automatisch 4 weken geleden dat ik een blog heb geschreven, shame on me! Iedere week heb ik een blog in ‘Word’ getypt, maar iedere week vergat ik deze te uploaden. Eindelijk heb ik nu een ochtend gevonden om even te bloggen, lees dus lekker mee met deze recente blog!

Aankomst

Bij aankomst op het treinstation van Sarlat, stapte ik vol verwachting de trein uit. Ik was benieuwd wie mij op stond te wachten en ik had mijn Franse voorstelzin in de trein 10000x voorbij zien flitsen. Helaas bleek er niemand te zijn die op mij stond te wachten. Ik heb uiteindelijk 2 uur op het station gezeten. Ik wist het nu tenminste wel heel zeker, mijn avontuur en daarbij sprong in het diepe was begonnen! De camping was niet op de hoogte van mijn aankomst, gelukkig hebben zij later alles goed gemaakt en voelde ik mij ondanks het kleine misverstandje heel erg welkom!

De eerste weken

De eerste weken zijn echt voorbij gevlogen! Natuurlijk heb je momenten dat je je afvraagt waarom je ervoor hebt gekozen deze zomer compleet uitgeput huiswaarts te keren, of dat je denkt dat het tijd is om je spullen te pakken omdat het wel weer genoeg is geweest met de (te) late avonden en (TE) vroege ochtenden. De voordelen wegen echter zoveel zwaarder dan de soms wat mindere momenten. De laatste dagen thuis stonden zoals ik had verteld ook nog in het teken van het vinden van een onderzoeksstage. Met mijn vertrek was het mij niet gelukt een stage te vinden. Dit bracht wat twijfels en stress (ook voor mijn regiomanager, sorry voor de onrust!), gelukkig heb ik inmiddels een stage gevonden en kan ik 1 september met een gerust hart huiswaarts keren!

Complimenten

Het geven van complimenten is (zoals gezegd op het trainingsweekend) niet gebruikelijk in Frankrijk, de kinderen compenseren dit echter ruimschoots! Een kleine impressie: ‘Juf, ik wil net als jij zijn’, ‘Juf, later als ik kinderen krijg kom ik hier ook weer terug en dan gaan we naar deze miniclub’, ‘Fay, tu est belle!’, ‘Juf ik wil de hele zomer bij jou in de caravan wonen, ik ga je zo erg missen!!’ etc.. Om dan nog maar te zwijgen over de talloze tekeningen die je telkens weer in ontvangst mag nemen! Men kan stellen dat deze vakantiebaan best wel oké is voor je zelfvertrouwen!

Avondactiviteiten

Samen met mijn T4A collega en animatiecollega’s heb ik tijdens ons eerste spektakel verschillende sketches (vodoo doctor, what if, blind woman) uitgevoerd. Daarnaast hebben wij de TWIST van ‘Grease’ gedanst en heb ik gezongen tijdens de show. De lyrics is daarbij wel een beetje een dingetje..  Daar wilde ik verder dan ook maar niet op in gaan HA-HA. Ook hebben we een eigen videoclip opgenomen met onze campingdans, nieuwsgierig? Klik.
Schermafbeelding 2016-07-26 om 10.54.56Schermafbeelding 2016-07-26 om 11.15.16

Inmiddels zit ik al vier weken op de camping en vermaak ik mij nog elke dag. Van karaoke tot quizzen, van casino en bingo (oké iets minder) tot onze miniclubshow en minidisco op donderdag. Iedere dag is anders en dat maakt dit werk ontzettend leuk! Je merkt niet dat je daadwerkelijk aan het werk bent en dat is precies waarom ik hiervoor gekozen heb! Ik heb na vier weken al veel nieuwe mensen leren kennen, waarmee je een compleet andere band hebt dan vrienden thuis. Deze ervaring kan ik iedereen aanraden!! Mocht je twijfelen, gewoon doen! Deze week staan voor mij TTC (een band), Minidisco en disco op het programma. Vanavond gaan wij picknicken aan de Dordogne en vanochtend heb ik een ochtend vrij. Zoals je ziet heb ik niks te klagen en ga ik lekker genieten van weer een mooie dag in Frankrijk!

A bientôt (dit keer echt!)

Liefs.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!