Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

“Mama mama, kijk juf Marloes!!”

“Mama mama, kijk juf Marloes!!”

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Bonjour tout le monde,

De eerste drie weken van mijn animatiewerk in Frankrijk zijn voorbij gevlogen! Ik ben alweer op de helft van mijn zomer en ik heb eindelijk de rust gevonden om mijn eerste blog te schrijven. Ik heb het erg naar mijn zin op camping “Ser Sirant” in Saint Theoffrey en wat zijn al die kinderen zoóóó lief!

Het begin als animatrice

Na lang zitten twijfelen heb ik in maart besloten om te solliciteren bij Team4Animation voor de functie als animatrice. (En daar heb ik absoluut geen spijt van!) Ik weet het nog als de dag van gisteren: op een donderdagmiddag zag ik toevallig een mailtje van Team4Animation voorbij komen. Ik was aangenomen en zou de hele zomer gaan werken op camping “Ser Sirant”. Op 7 juli vertrok ik dan eindelijk met mijn ouders naar Frankrijk en zondag 10 juli was mijn eerste werkdag. De eerste twee dagen moest ik erg wennen. Ik had namelijk een hele oude, vieze caravan toegewezen gekregen zonder voorzieningen (geen water, geen bestek, geen wc, geen beddengoed). Wat was ik blij dat mijn ouders een paar dagen bleven…  Op deze manier zag ik het echt niet zitten om hier ruim zes weken te blijven. Na advies van mijn regiomanager Vera ben ik naar de campingeigenaar gegaan en het probleem uitgelegd. Hij kwam meteen met een oplossing en inmiddels zit ik al drie weken in een mooi appartementje vlakbij de camping.

IMG_1224

Het toffe werk

Ondanks dat ik mijn Frans graag wilde verbeteren, ben ik hier vooral voor de kinderen en mijn ervaring. De eerste week was het erg rustig op de camping en had ik alleen maar Franse kindjes. Later werd het steeds voller en kwamen er ook een hoop Nederlandse kinderen. Het werd steeds drukker bij de activiteiten en er kwamen ook meer kinderen die echt lang bleven. Het is zo gaaf om een band met kinderen op te bouwen en wat is het dan verschrikkelijk jammer als die kinderen na twee/drie weken weer naar huis moeten. Zo had ik laatst een meisje die naar huis ging en zei: “Juf Marloes, ik wil niet naar huis. Ik wil voor altijd bij jou blijven.” Als ik tussendoor even vrij ben, hoor ik kinderen vaak zeggen: “Mama mama, kijk!! Juf Marloes”.  Zo heb ik van de week mijn hele vrije middag met de kinderen in het meer doorgebracht. Een jongetje van vijf jaar, die normaal gesproken een hekel heeft aan zwemmen wilde wel zwemmen als juf Marloes ook mee ging. Later kreeg ik van zijn ouders te horen dat ze erg blij met me waren omdat hij nu eindelijk eens een keer ging zwemmen haha… Als je in Frankrijk gaat werken moet je echt rekening houden met een cultuurverandering, dit is ook tijdens het trainingsweekend gelukkig goed behandeld. Alles gaat hier met de Franse slag en niemand let op de tijd.. Dat was voor mij echt even wennen, maar ik leer er steeds beter mee om te gaan.

IMG_1116   IMG_1185   IMG_1287

Mijn lievelingsactiviteit is…….

De minidisco!! En de speurtocht over de camping, het waterballonnen gevecht, levend stratego, de miniclub, de lawaaioptocht, een volleybal wedstrijdje, het boogschieten, de bingo, het kampvuur…. (en ga zo maar door)

Kortom, ik vind eigenlijk alles leuk! Ik heb laatst een showtje opgevoerd met de kinderen, we gingen zogenaamd naar de dierentuin. Iedereen mocht zelf kiezen welk dier hij/zij wilde zijn. Het was een groot succes, er kwamen heel veel mensen kijken en de kinderen hadden de grootste lol!

IMG_1251

Ik wil nog lang niet naar huis!

Ik heb het hier erg naar mijn zin en ben benieuwd wat de rest van de zomer mij gaat brengen! De mensen zijn aardig en vriendelijk maar het zijn vooral de kinderen die mij zo vrolijk maken! 21 Augustus moet ik helaas weer naar huis, maar daar denk ik voorlopig nog maar niet aan!

 

Bisous, Marloes

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!