Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Je ne comprends pas!

Je ne comprends pas!

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

De eerste week op camping Port de Lacombe zit erop, en het is ongelooflijk hoe vaak ik het zinnetje “je ne comprends pas” al niet heb uitgesproken. Alhoewel de meesten van mijn collega’s verbazingwekkend goed Engels spreken – ik ben gewend dat Fransen alleen Frans spreken – wordt er aan de eettafel gewoon in het Frans gepraat. De meeste gesprekken met collega’s of de campingeigenaren zijn half Engels, half Frans. Na het nodige gestuntel begrijpt iedereen elkaar dan wel min of meer. Doordat ik constant Frans om me heen hoor en probeer te spreken, begrijp ik meer en meer. Ik kan zelfs heel trots aankondigen dat ik vandaag mijn eerste echt gesprek compleet in het Frans heb gevoerd! Qua taal ga ik dus met sprongen vooruit.

Helaas is de animatie nog steeds niet helemaal goed op gang gekomen. Mijn collega animator Julien en ik kunnen het goed met elkaar vinden en proberen elke dag een paar activiteiten uit te voeren. Helaas zijn er nog niet genoeg gasten op de camping die in de goeie leeftijdscategorie vallen of die interesse hebben. We hopen dat morgen, op de wisseldag zaterdag, er een nieuwe lading kinderen zal komen die wij kunnen overstelpen met geknutsel, spellen, dans en theater.

Gisteren hebben Julien en ik samen met drie gasten een 3 uur durende wandeling gemaakt naar Château Gironde, een kasteel op de top van een heuvel in de buurt. Na een zeer steile klim naar het kasteel hadden we een geweldig uitzicht over de rivier de Lot, en konden we onder een boom gezellig picknicken. De wandeling was de eerste keer sinds mijn aankomst hier dat ik meer van de regio Aveyron heb gezien dan het pad naar de supermarkt. Dat is zonde, want het is hier super mooi, met overal groene heuvels. Echter, om de omgeving echt te kunnen verkennen is het nodig om een auto te hebben, omdat het openbaar vervoer is bijna niet bestaat en het te gevaarlijk is om op de autoweg te fietsen.

Voorlopig zal ik nog een aantal keren moeten aangeven dat ik toch echt geen flauw idee heb waar de Fransen over praten, maar hopelijk kan ik aan het eind van deze zomer mee praten en lachen als een echte Fransoos!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!