Is de zomer echt al zo dichtbij?

Is de zomer echt al zo dichtbij?

Ja! Ja! JA! De zomer is bijna daar en ik kan niet wachten om iedereen weer te zien knallen op prachtige camping in het buitenland. Weet jij al waar je heen gaat? Hoe je je reis moet boeken? Hoe je reis er gaat zien? Wie je collega's zijn? Wie er in de buurt van jouw camping werken? We zijn een team! Iedereen verzamelen!

Het is nog maar 4 weken tot de zomer en dan gaan we echt beginnen en of je nu in binnen- of buitenland werkt, voor het eerst of voor de 4e keer. Het blijft altijd een beetje spannend. Ik voel de excitement nog als ik terug denk aan m'n eerste, tweede of derde zomer. Ik heb voor nu een paar tips om je voor te bereiden op jouw tijd als entertainer.

Contact

Maak groepsapps aan, slide in mensen hun DM, deel een berichtje in de FB groep om te laten weten wie je bent en waar je bent. Je doet het niet alleen en naast de collega's op de camping zullen er ongetwijfeld nog meer mensen in de buurt van jouw camping aan het werk zijn. Vet leuk, want zo kan je op je vrije dag samen een kanotocht maken, uit eten of de omgeving verkennen.

Boek je reis

Ben jij een reiziger die alles last minute doet? Prima, als dit altijd je tactiek is. Alleen ik raad je toch aan nu alvast uit te gaan zoeken hoe je wilt reizen. Wil je met het vliegtuig, de flixbus of met de trein? Kan je meerijden met iemand? Allemaal handig om te weten en het zorgt ervoor dat je nog meer zin krijgt in jouw werkperiode.

Google je camping

Waar kom ik terecht? Wat is er te doen in de omgeving? Wie zijn mn collega's kunnen we van te voren al een keer meeten of is iemand van ons team al aan de slag? Wanneer jij begint op je camping en je kan interesse tonen in de campingeigenaar of animatie leider sta je al +1 voor.

Leer de taal

Luister onderweg naar podcast in de taal van je bestemming, muziek op de achtergrond of kijk Netflix series. Door te herhalen ga je woorden herkennen en kun je op de camping gemakkelijker wennen aan de vreemde taal. In bijvoorbeeld Frankrijk spreken je collega's vaak ook wel Engels, vaak wat gebrekkig en zullen het waarschijnlijk alleen de jongeren zijn. Werk je in een internationaal team? Dikke kans dat de voertaal Frans is.

Zorg voor ontspanning

Werken als entertainer is ont-zet-tend leuk, maar op den duur is het ook vermoeiend. Zorg er dan voor dat jij je even terug kan trekken. Neem een boek mee, oortjes om muziek te luisteren, je lievelingsspel of een boterham met hagelslag. Als jij je maar op je gemak voelt! Zo chillde ik tijdens mijn eerste jaren als entertainer in Frankrijk tijdens mn middagpauze altijd in de zon aan het zwembad met een boek. Samen met een collega lazen we het ene boek naar de andere uit. En je denkt nu misschien 'ew boek', ik ben nu ook niet zo'n lezer, maar om mee te chillen is het top!

Take it easy

Dit is misschien nog wel mijn belangrijkste tip: take it easy. Het komt goed en laat alles over je heen komen. Werken in het buitenland is vooral erg leuk en een voor een langere tijd op zo'n mooie plek zijn is al een ervaring opzich. De zon schijnt, de mensen zijn leuk en je hebt de tijd van je leven.

Wil jij nu ook nog voor een langere periode aan de slag in het buitenland of ben jij vet goed in Frans en wil je je skills nog verder verbeteren in augustus? Dat kan! Bel snel naar 085 029 885 en we gaan samen op zoek naar zo'n toffe werkplek!

Over de blogger
Joëlle Coelingh
Joëlle Coelingh

Joëlle is al sinds 2016 actief voor TeamAnimation. Na drie zomers gewerkt te hebben in Zuid-Frankrijk in verschillende teams en op twee verschillende campings heeft ze zich nu aangesloten bij kantoor. Joëlle heb je misschien al gezien op jouw camping of vakantiepark om foto's of video's te maken.

alle blogs van Joëlle
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022