Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Inpakstress en to-dolists: Het is bijna zover!

Inpakstress en to-dolists: Het is bijna zover!

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Quatorze juillet staat letterlijk voor de deur en ik zit nog te verkleumen in ons koude kikkerlandje. Maar maak je geen zorgen, ik vermaak me prima. Als een vluchtende gazelle werk ik mijn to-dolist af. Etos en Appie leegroven: done! Verzekering checken, campingbaas mailen en een vouwfiets regelen: Check! Me met volle overgave storten op een hoop karton en wat knutselwerken in elkaar flansen: Ja hoor! Aquagym choreo’s verzinnen als een echte pro, minidisco dansjes tot in den treure herhalen, bikini’s passen en de laatste wasjes draaien: Check, check, check en nog eens check! Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dit alles doe ik natuurlijk niet voor niks. Ik vertrek namelijk over – hou je vast – twéé dagen richting de Vogezen om daar zes weken te knallen op camping Verte Vallée als animatrice. Zon, een prachtomgeving, lekker eten en hopelijk een heleboel super gezellige mensen. Dit moet en zal een feestje worden. Mijn collega, en over een paar dagen mijn steun en toeverlaat, is al een week hard aan het werk. Super fijn dat zij mij straks wegwijs kan maken.

Want eerlijk is eerlijk, hoeveel zin ik er ook in heb; het is natuurlijk hartstikke spannend. Je wil wel een leuk visitekaartje afgeven. En omdat ik voornamelijk in het Frans aan het woord mag, wordt dat nog best een uitdaging. Als ik de trainers en oud-animateurs moet geloven is het Frans spreken in het begin een beetje onwennig, maar gooi je binnen 2 weken zo een vloeiende uitleg van het dierengeluidenspel op tafel. We gaan het meemaken.

Franse cultuur

Waar ik wel enorm (ik herhaal: énorm!) naar uitkijk, los van alle leuke activiteiten die we mogen organiseren, is de warme lunch. Wat dat betreft is de Franse cultuur helemaal aan mij besteed. Het liefst zou ik drie keer per dag warm eten, maar dan kan je me binnen de kortste keren rollen. Ook het kampvuur, dat wekelijks op het programma staat, wordt compleet mijn ding. Ik speel dan misschien geen gitaar, maar jongens wat kijk ik uit naar alle spookverhalen, marshmallows en kampvuur liedjes. Romantischer kan haast niet, toch?

Goed, allemaal super leuk en heel erg spannend, maar het blijft de komende twee nachten nog even bij dromen en speculeren. Vanaf zaterdag gaan mijn fantasieën eindelijk werkelijkheid worden. Ik ga snel nog even de laatste spullen inpakken. Vier tassen en een koffer waren nog niet genoeg. Alleen mijn schaap ontbreekt nog. En fin, ik neem alvast afscheid van Nederland. Tot over zes weken.

 

On y va!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!