Il pleut des hallebardes

Il pleut des hallebardes

En ja, “il fait un froid de canard” kan ik hier ook wel aan toevoegen. We warmen ons nog net niet op in de koelkast, maar jeetjemineetje wat is het hier vies weer. Alle vooroordelen over Bretagne kloppen gewoon. Terwijl ik in de Whatsapp groep verhalen hoor over 40 graden in het zuiden, halen wij nog niet eens de helft. En dan heb ik het nog niet eens over de regen.
Want ja, regenen dat doet het ook wel hier. Dagen achterelkaar hetzelfde vieze hondenweer heeft al veel kampeerders een weekje eerder naar huis gestuurd. Hoewel vorige week nog veel nieuwe mensen waren gearriveerd zijn de campingplekken nu nagenoeg leeg. Vrijwel de enige gasten die er nog zitten, zijn de Nederlanders in stacaravans. Maar ja, ook zij doen niet veel in dit vieze weer.
En ja, dan is het aan ons om de stoere mensen die er nog zijn te entertainen. Een regenprogramma is hier een soort van standaard. De miniclub bestaat hier 2 keer op een dag uit 3 uur lang knutselen. We gaan niet naar buiten want dan verzuipen we en worden we ziek. Verder verandert een voetbaltoernooi in een tafelvoetbal (“baby foot”) toernooi en een handbaltoernooi in een biljarttoernooi. Ach ja, met een beetje creativiteit kom je een heel eind.
Helaas geldt dat tot nu toe nog niet voor de programmaposters. We hadden met een heel team jongeren met veel liefde en passie 4 posters gemaakt, maar helaas pindakaas waren deze na 1 dagje storm compleet weggevaagd, disparru, foetsie. Watervaste dikke zwarte marker stiften gebruiken helpt niet, want water en wind nemen de posters met papier en al mee. Wat overblijft is een viezig papier-marché hapje met het Team4Animation logo en schimmel stipjes. Heerlijk. Ik denk dat ik deze week als knutselwerkjes maar programmaposters maak. Heb ik toch 6 uur per dag de tijd voor in de miniclub..
IMG_0327
Over de blogger
Dewi Dankmeyer
Dewi Dankmeyer

Salut à tous. Ik ben Dewi, een 19-jarige International Studies student in Den Haag. J’ai très envie om deze zomer te dansen, te knutselen en gek te doen in Frankrijk.

alle blogs van Dewi
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022