Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

‘Ik zat bij de zwembadpolitie’

‘Ik zat bij de zwembadpolitie’

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Deze zomer heb ik voor de derde keer voor Team4Animation gewerkt, op een camping in de Franse Alpen. Op deze camping werd ik ook ingezet als zwembadpolitie. Dit is op zich een kleine moeite, maar het kan ook heel anders verlopen. 

Op een prachtige zonnige, zomerdag.

Op een van de mooie zomerse dagen tijdens mijn werkperiode kwam onze campingbaas mopperend binnenlopen. Meestal een moment dat je het liefst niet in de buurt wilt komen, want een mopperende baas betekend niet veel goeds. Mijn collega en ik kwamen met de trap af en we zagen hem praten met onze Vlaamse collega van de receptie. Hij moest maar mee gaan naar het zwembad want het waren die vervelende Nederlanders die zich niet konden gedragen. Maar goed, hij ging mee om de Franse boze zinnen van de baas te vertalen naar het Nederlands. Het moet een erg komisch gezicht zijn geweest, een Fransman schreeuwend en een Vlaming daarnaast op een droge toon in het Nederlands. Zoals je misschien zal denken werkte dit niet echt effectief.

Het probleem werd groter…

De volgende dag was het weer raak, en dit keer was er geen ontkomen aan, de animatiedames moeten op wacht bij het zwembad. Vanaf dat moment werden we officieel gekroond tot zwembadpolitie. Elke keer als wij langs kwamen, wat erg vaak was aangezien de miniclub naast het zwembad zat, moesten we naar binnen lopen om te checken of alles nog oké was. De eerste week ging dat ook prima, we waren gevreesd en iedereen gedroeg zich voorbeeldig. Tot die bewuste dag…. Die dag begon de zwembadopstand.

En groter.

Er kwamen bij de receptie klachten binnen van Nederlandse jongeren die zich aan het misdragen waren in het zwembad. Omdat het bad niet zo heel groot is, maar toch wel stampvol tijdens de warme dagen is het niet toegestaan om ballen of opblaasbeesten mee te nemen. Ze hadden een échte voetbal meegenomen, zo’n kanonskogel die gebruikt wordt bij voetbalwedstrijden. Hiermee waren ze op de ramen aan het richten en bracht het mensen dus best wel in gevaar. Maar hoe pak je dat aan? Na herhaaldelijk waarschuwen wilden deze jongens niet naar ons luisteren, de baas was niet aanwezig die dag, én we wisten maar van 1 van hun de staanplaats. Dus zijn we uiteindelijk maar zijn moeder gaan halen. Kinderachtig maar ja, als er niet geluisterd wordt vraagt dat om maatregelen waardoor er wel geluisterd gaat worden. We hebben uiteindelijk een zwembadban van een dag opgelegd. Ze waren het daar niet mee eens en dreigde hun ouders een klacht te laten indienen. Toen de campingbaas ’s avonds thuis kwam kregen we toch een complimentje van hem, en die boze ouders moesten we maar op hem afsturen.

Mocht jij deze zomer ook ingezet worden als zwembadpolitie, een tip: zwemmen moet voor iedereen leuk zijn, maar veiligheid gaat altijd boven alles.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!