Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Ik heb een black-out en nu?

Ik heb een black-out en nu?

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Tsja, een black-out kan je overal overkomen. Tijdens je toetsweek, op de WC, tijdens het sporten of gewoon bij het bedenken van activiteiten voor de miniclub. Of tijdens een grote show op je camping en je bent je tekst vergeten.. Wat doe je dan? #improviseren of ga je voor het #wegrennen en nooit meer terugkomen idee?

Improviseren

Iedereen kent dat gevoel wel toch? Je staat op het punt om iets belangrijks te moeten presenteren voor een grote groep mensen op een podium en dan 5 minuten voor je aan de beurt bent krijg je een black-out en weet je je tekst niet meer. Tja, wat doe je dan op zo’n moment? Wat ik gedaan heb is vooral niet stressen, want daar werd ik alleen maar nog zenuwachtiger van. Ik kreeg een black-out toen ik mijn allereerste pot d’accuel moest presenteren in het Nederlands (gelukkig). Het was die dag erg hectisch, ikzelf was er pas twee dagen en het was de allereerste voor iedereen dat seizoen dus mijn franse collega’s waren aan het bedenken wat ze allemaal moesten zeggen en hebben dit heel slim opgeschreven. Helaas hadden ze weinig tijd om mij in te lichten over wat ik moest vertellen in het Nederlands, waardoor ik voor mezelf een kort lijstje met belangrijke punten heb opgeschreven. 5minuten voor we het podium op moesten bedacht ik me dat ik het papiertje had laten liggen in mijn mobil home. Geen tijd om op en neer te rennen dus ik moest het zonder papiertje doen. Wat ik op dat moment voelde was onbeschrIMG_0076ijfelijk, ik raakte bijna in paniek. Maar goed ook daar was geen tijd voor, want ik moest het podium op en mijn praatje in het Nederlands doen. Ik heb op dat moment gekozen voor #improviseren. En echt waar improviseren is het beste wat je op zo’n moment kunt doen i.p.v. wegrennen! Ik heb iedereen voorgesteld (voor zover ik na twee dagen alle namen wist) en het animatieprogramma van die week verteld. Daarna heb ik gauw de microfoon door gegeven aan mijn collega’s!

Ik heb op dat moment gekozen voor #improviseren.

Geen inspiratie

Een heel ander onderdeel waar je weleens een black-out
kan krijgen op de camping is de miniclub of sportanimatie. Want ja, als je 2 maanden op een camping zit en je moet voor de eerste 4 weken knutselactiviteiten bedenken dan lijkt dat soms makkelijker dan het lijkt. Op de ene camping heb ik op een gegeven moment zo’n grote black-out dat ik op de ochtend zelf nog gauw iets moest verzinnen. Wat soms wel eindigde in iets super leuks! Tips om voor vier weken toch activiteiten te bedenken:

  • Denk aan thema’s. Als je elke week een ander thema hebt kun je gericht zoeken op internet naar activiteiten.
  • Gebruik de usb-stick van zomerjobs! Hier staan vaak super leuke knutsels op waar je zelf nog niet eens aan gedacht hebt!
  • De meeste zomerjobbers hebben na hun trainingsweekend een whatsapp groep aangemaakt. Als je deze hebt kun je ook daar je mede-collega’s om hulp vragen! Iedereen moet knutselen bedenken dus waarschijnlijk hebben hun nog kei goeie ideeën voor jou!
  • Deze zomer heb ik ook inspiratie gehaald uit een schoonmaakster die op de camping werkte. Zij had vaak super goede ideeën om met de kinderen te doen. Dus ook de niet-animatie-collega’s kunnen je soms helpen!
  • En de laatste maar niet de minste: vraag aan de kinderen zelf wat ze graag eens willen maken. Misschien komen daar wel super leuke ideeën waarvan je denkt, oh dat is gaaf om te maken! Kinderen vinden het vaak alleen maar leuk als je ze om hulp vraagt!

Dit zijn zo’n beetje mijn eigen ervaringen van een black-out krijgen op de camping. Hopelijk he20150720_170725b je iets aan mijn adviezen als je ooit een black-out krijgt!

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!