Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Ideeën voor avondanimatie op de camping

Ideeën voor avondanimatie op de camping

6 minuten
11-05-2018
Anoniempje

Na de miniclub, aquagym, een paar zon-ontwijkende activiteiten, minidisco en waterspelletjes of een sporttoernooi gaan alle kinderen eten om een uurtje later alweer in de speeltuin rond te rennen, wachtend op de avondactiviteit. Je kunt hier alle kanten mee op, van een gezellige spelletjesavond tot een spetterende (aqua)disco.

Dierengeluidenspel

Laten we beginnen met het dierengeluidenspel: mijn persoonlijke favoriet tijdens het trainingsweekend! Toen zat le tigre ergens verstopt in de grote schuur op de Esrand wat geluiden te maken die mijn groepje niet kon thuisbrengen, want was het nou een chat of een lion of zelfs een chèvre? Het leek me geweldig om dit op de camping nog eens over te doen met een groep kinderen, maar al dat gelach en geschreeuw kon ik de vermoeide doorreizigers voor mijn gevoel niet aandoen…

Het dierengeluidenspel vereist wel wat voorbereiding. Je maakt kaartjes met (afhankelijk van de groottes van de groep deelnemers en de camping zelf) een x-aantal dieren erop in de meestvoorkomende talen op de camping, waarschijnlijk Frans en Nederlands. Let erop dat de volgorde op elk kaartje anders is, zodat de groepjes elkaar niet duwend en trekkend onderuit proberen te halen om als eerste bij het volgende dier te zijn. Doe vervolgens een rondje over de camping om mensen te zoeken die een dier willen spelen. Actievelingen mogen zich verstoppen, maar ze mogen ook als perroquet vanachter hun boek de kinderen napraten die langslopen of om de zoveel tijd blaffen. Leg uit dat ze alleen hun dier mogen afvinken als dat het eerstvolgende dier in het rijtje is. Als je de kaartjes tweetalig hebt gemaakt, maakt het niet uit in welke groepjes je de kinderen indeelt. Leg de spelregel van het aanhouden van de volgorde uit en spreek een centraal punt af als finish. Het spel kan beginnen!

Bingo-avond

Een activiteit voor alle leeftijden: bingo-avond! Wil je dit organiseren op jouw camping, of is het zelfs een min of meer verplichte activiteit, vraag dan goed naar de werkwijze en de benodigdheden. Sommige campings regelen zelf de prijzen en laten de gasten betalen voor een kaartje, weer andere campings geven als prijzen bonnen weg voor activiteiten in de buurt en laten de gasten gratis meedoen met één kaart, maar betalen voor de tweede, derde enz. Hoe dan ook, is het aan jou de taak om er een mooie show van te maken en te hopen dat de kleine balletjes niet alle kanten op stuiteren, haha.

Op mijn camping wilde ik graag wat bingo-avondjes organiseren voor het kleine aantal campinggasten tijdens de laatste week. Er waren bijna alleen nog Nederlanders op de camping en de weinige Fransen die er waren, gaven aan dat ze liever pétanque wilden spelen. Het werd zodoende een kleine bingo met twintig tot dertig deelnemers en de campingeigenaren en ik waren het er snel over eens dat ze niet hoefden te betalen voor de kaartjes. De felbegeerde campingkikker (€1 bij de Action), een bon voor een gratis ijsje naar keuze, wat scoobidoo-touwtjes met daaraan telkens tien carambars geknoopt, bellenblaas en een emmertje met schepje waren de prijzen. Gratis bingo betekende uiteraard flutprijzen, maar gek genoeg zorgden juist deze prijsjes voor een hogere opkomst dan verwacht, want zelfs de 15-jarige broers van een paar kinderen wilden meedoen (al dan niet om hun broertjes en zusjes jaloers te maken met de gewonnen snoepjes) en sommige ouders schoven ook gezellig aan. Een zuunige Zeeuwen-bingo dus, zoals we dat hier in Zeeland zeggen, want het vooroordeel dat Nederlanders kicken op korting en alles wat gratis is, schijnt nog erger te gelden voor Zeeuwen… Al was de helft van de bingodeelnemers Fries 😉

Zuunige Zeeuwen-bingo 😀

Lampionnenoptocht

Op elke niet-wisseldag is dit een gezellige avondactiviteit: ’s ochtends knutselen de kinderen een lampion, die ’s avonds een waxinelichtje krijgt voor de lampionnenoptocht. Neem eventueel een boxje mee voor leuke muziek, of laat de kinderen zelf liedjes inzetten.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, al was mijn mini-lampionnenoptocht met acht kinderen ook best leuk. Een meisje stelde voor om lampionnen te maken en ik vond dat een goed idee, alleen durfde ik door de verhalen over bijtende zwerfhonden in het riviertje achter de camping niet meer op takkenzoektocht. Daarnaast vond ik waxinelichtjes in doorgesneden flessen niet erg VVV, dus heb ik de kinderen waxinelichtjes op batterij gegeven. Dit is dus niet hoe het hoort, haha, maar gezellig was het wel!

Simpele- en VVV-soort-van-lampionnen 🙂

Late minidisco

Minidisco kun je doen op elk moment van de dag. ’s Ochtends als je aquagymmers een gemiddelde leeftijd van acht jaar hebben, ’s middags als het in het zwembad lekker druk is maar niet té druk, en zelfs ’s avonds vlak voor sluitingstijd van het zwembad of als je merkt dat de overbruggingstijd tussen het avondeten van de Nederlanders en de Fransen is begonnen.

Op den duur waren alle minidisco’s op mijn camping ’s avonds rond een uur of acht. Door het half-animatrice en half-receptioniste/-snackkeukenhulp zijn, was eerder niet altijd mogelijk. Zodra de drukte voorbij was, renden mijn grootste fans en ik met muziekboxje en gekke attributen over de camping om alle kinderen op te pikken. De ouders hadden even rust, konden de afwas doen, koken of alvast douchen en na de disco gingen de kinderen onder de douche en naar bed, met de Tsjoe Tsjoe Wa nog in hun hoofd, hun billen naar achteren, hun voeten naar binnen en hun tong naar buiten- blèh!

 

X

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!