Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

How to improve your Aquagym-teacher-skills

How to improve your Aquagym-teacher-skills

3 minuten
15-12-2015
Lotte van Erp

Jij kan helemaal niet dansen, de les is saai!’ Slik… mijn aquagymles, saai? Kinderen kunnen hard zijn. En dat terwijl ik de avond van te voren in mijn nog stik benauwde caravannetje heel hard had staan oefenen. Zo hard dat ik mijn hoofd (meerdere keren) had gestoten tijdens de jumping jacks. Wat nu?

Goed, het was mijn tweede les aquagym, dus ik kon me nog enkele fouten veroorloven. De eerste les had ik, ondanks mijn ijzersterke promotie, slechts één ouder met kind het bad in gekregen. Nu waren er wat tienjarige meiden op af gekomen en ja, die zeggen gewoon wat ze vinden. Hoe ging ik dit op een educatief verantwoorde manier oplossen?

Zij gaan míj maar laten zien hoe het moet!

Geïrriteerd raken was geen optie. Ze dwingen om mee te doen zou ook alleen maar averechts werken. En daar was het plan. Zij gingen míj maar laten zien hoe het moest! ‘Goed meiden! Dan leren jullie mij toch hoe het wél moet?’ Er kwam even geen reactie. De drie tieners keken elkaar een beetje giechelig aan. De dapperste van de drie besloot dat het toch echt niet anders kon. ‘Oké, we doen het!’

En zo plande ik met de vriendinnen de dag erna een uurtje in. Met mijn telefoon en boxjes speelde ik de muziek af die zij hadden gekozen: Timber van Pitbull. Nog wat onwennig in het begin deden ze hun ingestudeerde dansje voor, bang dat andere campinggasten het zouden zien. Ik was razend enthousiast. ‘Wauw meiden! Dit is super! Volgende les doe ik deze erin en dan vertel ik iedereen dat het jullie idee was!’

Dit maakte de meiden zo blij dat ze het tegen hun ouders, vriendjes en vriendinnetjes gingen vertellen. (PROMOTIE +100) De dag erna was het zwembad vol en stonden de ouders glimmend van trots langs de kant. Om het nog mooier te maken vroeg ik één van de drie meiden naast me te komen staan zodat we het samen voor konden doen. Ze straalde van geluk!

Hoe goed je ook bent: improviseren blijft belangrijk!

Dus: hoe goed je ook hebt opgelet bij de workshop aquagym van Sam, hoe serieus je ook hebt geoefend, hoe hard je ook staat te springen: het blijft belangrijk om te improviseren wanneer nodig. Animeren is toch ook gewoon lekker gek doen. Dus laat die kinderen een keer meedansen op het droge, spring een keer in het water en doe een keer iets anders dan dat je gepland had. You won’t regret it!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!