How to improve your Aquagym-teacher-skills

How to improve your Aquagym-teacher-skills

3 Minuten
15 Dec 2015

Jij kan helemaal niet dansen, de les is saai!’ Slik… mijn aquagymles, saai? Kinderen kunnen hard zijn. En dat terwijl ik de avond van te voren in mijn nog stik benauwde caravannetje heel hard had staan oefenen. Zo hard dat ik mijn hoofd (meerdere keren) had gestoten tijdens de jumping jacks. Wat nu?

Goed, het was mijn tweede les aquagym, dus ik kon me nog enkele fouten veroorloven. De eerste les had ik, ondanks mijn ijzersterke promotie, slechts één ouder met kind het bad in gekregen. Nu waren er wat tienjarige meiden op af gekomen en ja, die zeggen gewoon wat ze vinden. Hoe ging ik dit op een educatief verantwoorde manier oplossen?

Zij gaan míj maar laten zien hoe het moet!

Geïrriteerd raken was geen optie. Ze dwingen om mee te doen zou ook alleen maar averechts werken. En daar was het plan. Zij gingen míj maar laten zien hoe het moest! ‘Goed meiden! Dan leren jullie mij toch hoe het wél moet?’ Er kwam even geen reactie. De drie tieners keken elkaar een beetje giechelig aan. De dapperste van de drie besloot dat het toch echt niet anders kon. ‘Oké, we doen het!’

En zo plande ik met de vriendinnen de dag erna een uurtje in. Met mijn telefoon en boxjes speelde ik de muziek af die zij hadden gekozen: Timber van Pitbull. Nog wat onwennig in het begin deden ze hun ingestudeerde dansje voor, bang dat andere campinggasten het zouden zien. Ik was razend enthousiast. ‘Wauw meiden! Dit is super! Volgende les doe ik deze erin en dan vertel ik iedereen dat het jullie idee was!’

Dit maakte de meiden zo blij dat ze het tegen hun ouders, vriendjes en vriendinnetjes gingen vertellen. (PROMOTIE +100) De dag erna was het zwembad vol en stonden de ouders glimmend van trots langs de kant. Om het nog mooier te maken vroeg ik één van de drie meiden naast me te komen staan zodat we het samen voor konden doen. Ze straalde van geluk!

Hoe goed je ook bent: improviseren blijft belangrijk!

Dus: hoe goed je ook hebt opgelet bij de workshop aquagym van Sam, hoe serieus je ook hebt geoefend, hoe hard je ook staat te springen: het blijft belangrijk om te improviseren wanneer nodig. Animeren is toch ook gewoon lekker gek doen. Dus laat die kinderen een keer meedansen op het droge, spring een keer in het water en doe een keer iets anders dan dat je gepland had. You won’t regret it!

Over de blogger
Lotte van Erp
Lotte van Erp

Ik ben Lotte, student Journalistiek in Utrecht, en deze zomer ben ik animatrice geweest op camping Le Douzou in De Dordogne. Momenteel werk ik op kantoor. Mijn avonturen lees je hier!

alle blogs van Lotte
Vacature bij deze blog populair
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022