Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Hoe overleef ik dag één in Frankrijk?

Hoe overleef ik dag één in Frankrijk?

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Het aftellen is begonnen, nog even en dan beleef je de zomer van je leven. Denkend aan alles wat je moet meenemen om maar niet dat ene ding te vergeten, waardoor je gelijk naar de winkel moet en in je beste Frans erom moet vragen. Het moment waar je naar toe leeft… dag één in Frankrijk, maar hoe bereid je jezelf voor op al dat Frans en het mega cultuurverschil.

Spreken

Bij het woordje ‘’spreken’’ in het Frans krijgen de meeste van ons al de rillingen over hun lijf. Alle ‘’worst case scenario’s’’ bij aankomst zijn al door menig hoofden geschoten. Zo kan ik jullie vertellen: zelfs door mijn hoofd zijn ze geschoten, ondanks mijn woordje Frans. Wat te doen als je geland bent en je koffer wilt ophalen, maar nee hoor je koffer is nergens te vinden. Nou bij die gedachten staan mijn haren al overeind. Wat te doen bij aankomst op het vliegveld of treinstation? Enorm blij dat je geland of aangekomen bent en dat je koffer ook mee is gekomen, maar er is niemand te bekennen die jou komt ophalen. Wat te zeggen in de autorit naar de camping toe? Die waarschijnlijk niet zo heel lang is, maar voor jou een oneindigheid duurt omdat je een gesprek gaande moet houden in het Frans.

Rustig

Een tip van mij: blijf vooral rustig, je bent in Frankrijk en je hebt Nederland achter je gelaten voor de zomer van je leven. Het is niet erg als je er iets langer over moet nadenken wat je gaat zeggen, aan iemand vraagt of hij/zij iets langzamer kan spreken of het nog een keer voor je wilt herhalen. Dan krijg je nog het vooroordeel over dat Fransen arrogant zijn. Ja natuurlijk die Fransen zijn er, maar ik denk dat de Nederlanders geen haar beter zijn. Ik ben eigenlijk nog nooit echt arrogante Fransen tegengekomen die mij niet wouden helpen. Dit komt doordat ik mijn gesprek altijd in het Frans begin, de Fransen stellen dit op prijs dat jij je probeert verstaanbaar te maken in hun taal. Uit ervaring zullen de Fransen ook moeite voor jou doen om jou te verstaan. Dus begin ook je eerste gesprek met volle overtuiging in het Frans!!

Ik kan niet wachten tot mijn zomer van mijn leven en tot die tijd ga ik nog even door met het verzinnen van alle mogelijke situaties die bij mij de rillingen over het lijf veroorzaken….

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!