Hoe overleef ik dag één in Frankrijk?

Hoe overleef ik dag één in Frankrijk?

3 Minuten
23 May 2016

Het aftellen is begonnen, nog even en dan beleef je de zomer van je leven. Denkend aan alles wat je moet meenemen om maar niet dat ene ding te vergeten, waardoor je gelijk naar de winkel moet en in je beste Frans erom moet vragen. Het moment waar je naar toe leeft… dag één in Frankrijk, maar hoe bereid je jezelf voor op al dat Frans en het mega cultuurverschil.

Spreken

Bij het woordje ‘’spreken’’ in het Frans krijgen de meeste van ons al de rillingen over hun lijf. Alle ‘’worst case scenario’s’’ bij aankomst zijn al door menig hoofden geschoten. Zo kan ik jullie vertellen: zelfs door mijn hoofd zijn ze geschoten, ondanks mijn woordje Frans. Wat te doen als je geland bent en je koffer wilt ophalen, maar nee hoor je koffer is nergens te vinden. Nou bij die gedachten staan mijn haren al overeind. Wat te doen bij aankomst op het vliegveld of treinstation? Enorm blij dat je geland of aangekomen bent en dat je koffer ook mee is gekomen, maar er is niemand te bekennen die jou komt ophalen. Wat te zeggen in de autorit naar de camping toe? Die waarschijnlijk niet zo heel lang is, maar voor jou een oneindigheid duurt omdat je een gesprek gaande moet houden in het Frans.

Rustig

Een tip van mij: blijf vooral rustig, je bent in Frankrijk en je hebt Nederland achter je gelaten voor de zomer van je leven. Het is niet erg als je er iets langer over moet nadenken wat je gaat zeggen, aan iemand vraagt of hij/zij iets langzamer kan spreken of het nog een keer voor je wilt herhalen. Dan krijg je nog het vooroordeel over dat Fransen arrogant zijn. Ja natuurlijk die Fransen zijn er, maar ik denk dat de Nederlanders geen haar beter zijn. Ik ben eigenlijk nog nooit echt arrogante Fransen tegengekomen die mij niet wouden helpen. Dit komt doordat ik mijn gesprek altijd in het Frans begin, de Fransen stellen dit op prijs dat jij je probeert verstaanbaar te maken in hun taal. Uit ervaring zullen de Fransen ook moeite voor jou doen om jou te verstaan. Dus begin ook je eerste gesprek met volle overtuiging in het Frans!!

Ik kan niet wachten tot mijn zomer van mijn leven en tot die tijd ga ik nog even door met het verzinnen van alle mogelijke situaties die bij mij de rillingen over het lijf veroorzaken….

Over de blogger
Yara Bosman
Yara Bosman

Hi, mijn naam is Yara en in de zomer van 2016 trok ik voor het eerst een Team4Animation-hempje aan en knalde ik mijn zomer! Mijn blogs lees je hier, veel plezier!

alle blogs van Yara
Vacature bij deze blog populair
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022