​Hoe je van je show een spektakel kunt maken

​Hoe je van je show een spektakel kunt maken

Shows zijn een belangrijk onderdeel van je animatieprogramma en staan minimaal één keer per week op het programma. Aan jou als entertainer de taak om er een spektakel van te maken. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw show een spektakel wordt?

1. Wees voorbereid

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar wees te allen tijde voorbereid! Weet waar de show over gaat, welke eventuele rondes er zijn en wat er precies van jou verwacht wordt. Een handige tip hierbij is om presenteerkaartjes te maken waarop kort beschreven staat wat er in elke ronde verteld moet worden. Handige punten om op de kaartjes te schrijven zijn bijvoorbeeld; de uitleg van de ronde, welke muziek er nodig is, eventuele spelregels en hoeveel punten er eventueel verdiend kunnen worden in die ronde. Op deze manier voorkom je dat je iets belangrijks vergeet te vertellen en je hebt altijd een spiekbriefje bij de hand als je het even niet meer weet! Daarnaast hoort het checken van het geluid ook bij je voorbereiding. Niets is zo vervelend als slecht geluid, dus zorg even dat je je microfoon getest hebt voordat je begint met je show.

2. Zorg voor attributen

Zorg dat de plek waar de show gegeven wordt er een beetje leuk uitziet. Knutsel wat leuke decoratie in elkaar of maak een toffe powerpoint en projecteer die op de muur! Doe je een quiz in teams? Zorg voor een bord met daarop de namen van de teams, of versier de tafel in een specifieke kleur. Een van de belangrijkste punten bij een show is het oog, dus het is erg belangrijk dat de gasten het prettig vinden om naar jouw show te kijken en aankleding van het podium is daarbij een erg belangrijk onderdeel.

3. Music is everything!

Niets geeft een show meer sfeer dan muziek! Doe je een quiz over Nederland? Draai dan Nederlandse liedjes op de achtergrond. Houd je een talentenjacht? Zorg dan dat er onder elke act een bijpassend muziekje staat. Dit maakt je show niet alleen sfeervoller, maar ook veel leuker om naar te kijken!

4. Zorg voor een prijsje voor de winnaar

Niets is zo leuk als een strijd om de winst. Het is dan wel zo leuk als er ook iets te winnen valt. Je hoeft natuurlijk geen grote zilveren beker te regelen, maar het is wel leuk om bijvoorbeeld een leuke medaille te knutselen of een prijsje in het thema van je show te maken. Op deze manier geef je toch iets meer betekenis aan het winnen van je show en de gasten hebben een leuk aandenken aan een super geslaagde avond.

5. Haal de innerlijke presentator in je naar boven

Uiteindelijk ben jij degene die van je show een spektakel kan maken! Trek een leuke opvallende outfit aan (glitters werken altijd goed!) en weest lekker enthousiast. Probeer het publiek echt mee te krijgen met je show, maak ze lekker gek. Hoe gekker en enthousiaster jij als presentator bent, des te enthousiaster het publiek zal deelnemen aan jouw show!

Hopelijk helpen deze tips je om van jouw shows echte spektakels te maken! Vind je het toch nog een beetje spannend? Dat geeft helemaal niets! Vertrouw op jezelf en je enthousiasme.

Over de blogger
Shannon van Mourik
Shannon van Mourik

Hi, ik ben Shannon. Ik ben 20 jaar en ik studeer Eventmanagement. Ik ben dol op (werken met) kinderen en reizen en daarom past animatiewerk zo goed bij mij. Daarnaast ben ik ook een enorme Lenny fan! In mijn blogs vertel ik alles over mijn campingavonturen en geef ik tips over hoe je jouw zomer ook onvergetelijk kunt maken.

alle blogs van Shannon
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022