Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

4 minuten
26-05-2014
Milou Mensing

Waar moet ik beginnen? Waar moet ik het over hebben? Wat kan ik toevoegen aan de Team4Animation blog? Deze vragen zorgden er telkens voor dat ik maar bleef uitstellen om een artikel te schrijven. Dus ik begin bij het begin. Mijzelf. Hoe ik bij Team4Animation terecht ben gekomen. En tot slot wat ik door Team4Animation heb mogen meemaken. Details (nu nog) daargelaten, want ik zou er een heel boek over kunnen schrijven.

Dus hoi! Mijn naam is Milou, 21 jaar. Volop bezig met alles wat met media en cultuur te maken heeft en daarvoor verlaat ik een paar keer week het rustige Drenthe voor het bruisende Amsterdam. Reizen is mijn passie (treinreizen overigens niet, maar dat terzijde). En mijn Team4Animation avonturen begonnen als volgt:
In mijn examenjaar besloot ik te solliciteren bij Team4Animation: 1) ik was een lange periode beschikbaar, 2) ik was toe aan een (buitenlands)avontuur en 3) ik kom van kleins af aan al op campings en wilde de sfeer wel wat langer proeven dan 2 à 3 weken met paps en mams. Zo gezegd, zo gedaan. Vlak na het invullen van het online sollicitatieformulier werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Daar ging ik dan, met kriebels in mijn buik op naar Utrecht. Het gesprek met Bart was leuk, mijn mondelinge Frans ‘examen’ iets minder (mijn eerste keuze was niet voor niets Italië), maar desondanks kreeg ik een poosje later een bericht… Ik was aangenomen!!! Niet lang daarna ontving ik een knal oranje uitnodiging voor het trainingsweekend in de brievenbus. En in mei begon mijn eerste echte Team4Animation savontuur: het trainingsweekend. Een weekend vol gekkigheid, enthousiasme en plezier. Met het oranje Team4Animation vest, een schorre stem en mijn hoofd vol van de minidisco choreografieën reisde ik weer terug naar het noorden van het land. En toen was het afwachten tot mijn camping bekend was…
Nu, 3 jaar later, heb ik enorm veel leuke dingen mogen doen voor en door Team4Animation. En ben ik tal van ervaringen rijker. Zo heb ik mijn eerste jaar zo’n twee maanden gewerkt op Yukadi Villages le Logis in het westen van Frankrijk. Lees: spectaculair zwembad, internationaal team, shows en uiteraard zon, zee en strand.
Het tweede jaar was ik werkzaam in Italië (jeeej). Ik werkte op camping Fontanelle. Een middelgrote camping direct aan het Gardameer, waar ik als vijfjarige kleuter als eens eerder was geweest. Improvisatie was het sleutelwoord. En samen met mijn Team4Animation collega’s hebben we er iets moois van proberen te maken. De bedoeling was dat ik er zo’n twee maanden zou werken, maar helaas werd het er uiteindelijk maar één. De reden? Een (net geheelde) knie + de punt van een picknicktafel = foute boel! Dus vloog ik eerder dan gepland, met tranen in mijn ogen, terug naar Nederland.
Maar… het derde jaar was ik terug van weggeweest (thanks to the fysiotherapeut). In de meivakantie reisde ik af naar het zuiden van Frankrijk om een paar weken het animatieteam te versterken op camping Le Sérignan Plage. Na één weekje thuis vloog ik weer terug naar Italië om het goed te maken 😉 Fontanelle it was (again)! En daar heb ik zo’n 3,5 maand gewerkt, inclusief een gebroken pink (ja, je zou denken dat ik maar beter niet meer in Italië kan gaan werken). Gelukkig is uiteindelijk alles goed gekomen en heb ik de volle 3,5 maand uitgezeten haha.
En tussendoor heb ik werkzaam mogen zijn op de vakantiebeurs in Utrecht. Maakte ik een ‘zakenreisje’ mee naar Rimini, Italië. Waar ik meehielp op een beurs om Team4Animation te promoten. En tot slot ben ik 1 van de 4 meisjes die op YouTube in een Team4Animation shirtje minidisco dansjes doet; vaak een beetje uit de maat, een stapje te laat en/of met gekke improvisaties. Jep, that’s me!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!