Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Hoe ga je om met meerdere nationaliteiten in de kidsclub?

Hoe ga je om met meerdere nationaliteiten in de kidsclub?

2 minuten
07-05-2021
Dionne Vollenberg

Wat kan er nou zo anders zijn aan werken met kinderen uit Nederland of Frankrijk? Dat dacht ik mijn eerste zomer. Nou het is dus echt wel handig om daar rekening mee te houden. Daarom ga ik jullie voorbereiden hoe je dit kan aanpakken.

Ten eerste is het echt zo dat er verschil zit in opvoeding en cultuur rondom kinderen. Zo heb ik vaak gemerkt dat Nederlandse kinderen wat aanweziger zijn en Franse kinderen net wat rustiger. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat iedereen plezier heeft, ook als niet iedereen dezelfde taal spreekt.

Taal

Zorg ervoor dat voor iedereen duidelijk is wat er moet gebeuren tijdens de activiteit. Wissel de talen af! Zorg vooral dat je de belangrijke regels wel goed behandeld in elke taal. Daarnaast kun je ook woorden tussendoor gebruiken die voor meerdere talen hetzelfde zijn. Voorbeelden die meerdere nationaliteiten begrijpen zijn high five, ok, super, chapeau en succes. Oh, handgebaren doen het ook altijd goed!

Sfeer

Tijdens je activiteiten is het altijd leuk om extra sfeer te maken. Dit kan bijvoorbeeld door muziek af te spelen in de kidsclub. Zorg er dan wel voor dat je een playlist hebt waarbij je afwisselt tussen de talen. Zo komt er voor iedereen wat bekends voorbij!

Activiteiten

Er zijn bepaalde activiteiten die op een andere manier worden aangepakt. Zo doen wij graag de stoelendans met stoelen, maar kennen ze deze op de camping in Frankrijk eerder met hoepels. Zorg ervoor dat je een indruk krijgt op welke manier spellen worden aangepakt in andere landen op bijvoorbeeld scholen. Kinderen hebben zelf ook veel goede tips!

Heb daarnaast vooral niet te veel angst hoe je dit het beste kan aanpakken. Ook bij mij is alles goedgekomen. Kinderen zijn daarin ook zeker niet de moeilijkste. Kinderen worden elkaars beste vriend zonder echt met elkaar te spreken, jij kan dit dus ook!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!