Hoe bereid je je voor op animatiewerk?

Hoe bereid je je voor op animatiewerk?

3 Minuten
27 Mar 2020

Je bent aangenomen om in de zomer het leukste werk te doen wat er is. Je hebt de training gevolgd en alle modules zitten in je hoofd gestampt. Toch ben je nog een beetje zenuwachtig. In deze blog zal ik vertellen waar je je nog meer op kunt voorbereiden, zodat je in de zomer niet voor verassingen komt te staan.

Voorbereiding animatiewerk - TeamAnimation

De praktische voorbereiding

Tijdens de voorbereiding zijn er een paar dingen belangrijk. Zorg ten eerste dat alle contracten zijn getekend. Als dit is gedaan, is het handig om je reis te regelen. Een goede website hiervoor is Rome2Rio. Dit is een soort 9292 maar dan voor over de hele wereld. Is je gehele reis geregeld? Dan is het belangrijk om alles in te pakken. Begin ruim van tevoren met pakken. Mijn tip is om alles wat je mee wilt nemen op een plek te leggen waar het een tijd kan liggen. Op het moment dat je iets nieuws bedenkt, kan je hierdoor die spullen gelijk pakken en bij de rest leggen. Op deze manier kan je rustig vertrekken en zonder het gehaaste gevoel. Bovendien weet je zo zeker dat je niets vergeet. Natuurlijk kan het je ook helpen om vooraf een paklijst op te stellen.

Animatiewerk voorbereiding

Je hebt natuurlijk al de training achter de rug en de modules geleerd. Je weet dus al wat er van je verwacht kan worden tijdens een zomer. Enkele tips zijn om alvast na te gaan denken naar wat voor soort knutsels je kan maken in de miniclub. De bekende site Pinterest is hiervoor je redder in nood als je niet zo creatief bent (zoals ik). Weet je van sommige sporten en spellen de regels nog niet helemaal (pétanque, levend stratego enz.), lees dit alvast door in Nederland. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je een van deze activiteiten moet geven. Op bijna elke camping is in de avond de minidisco. Het is natuurlijk belangrijk om hier te shinen als entertainer. Zorg ervoor dat je dus alle dansjes kent. Op het Youtube-kanaal van TeamAnimation vind je alle dansjes. Oefen deze vooral thuis. Vraag gelijk je kleine broertje/zusje, neefje/nichtje, buurjongen/buurmeisje om mee te dansen. Als deze niet willen, kan je altijd je opa of oma vragen.


Laat je inspireren door anderen

Kun je nog wel wat meer voorbereidingen gebruiken? Dan zijn verhalen van anderen natuurlijk dé manier om je voor te bereiden op de zomer van je leven. Sinds kort vind je op de website van TeamAnimation testimonials van entertainers die eerder in Frankrijk of Nederland hebben gewerkt. Lees deze verhalen dus zeker even. Daarnaast is er ook een besloten Facebookgroep, hier kun je lid van worden wanneer je aankomende zomer voor TeamAnimation aan de slag gaat. Ben je nog geen lid? Nodig jezelf dan uit via deze link en ga met anderen in gesprek.


Door dit allemaal te doen ben jij helemaal voorbereid om te knallen deze zomer!

Over de blogger
Mees Hageman
Mees Hageman

Mijn naam is Mees en ik heb alweer drie zomers gewerkt voor TeamAnimation. Daarnaast heb ik ook een jaar het voorseizoen gedraaid, waardoor je meemaakt hoe een camping en het campingpersoneel toeleeft naar de zomer, wat super leuk is om te zien. Dit jaar zul je enkele blogs van mij zien op deze site!

alle blogs van Mees
Vacature bij deze blog populair
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022