Het maken van shows

Het maken van shows

Op sommige campings word van je verwacht, dat je naast de miniclub, het sporten, de spelletjes en het dansen, ook nog twee keer in de week een show maakt. Een show op dinsdag en een show op donderdag. Dit kan soms lastig zijn, maar is ontzettend leuk om te doen. Hieronder laat ik zien hoe makkelijk je een avondje op het toneel snel kan vullen zodat iedereen het leuk vindt.

Thema’s van shows

Bij mij op de camping hadden we iedere week een ander thema. Wij zorgden ervoor de donderdag-show met dit thema te maken had. Bij het thema muziek hadden we dus een muziekshow, en bij het thema ‘around the world’ een ‘around the world show’. Op de dinsdag hadden we vaak geen show, maar een talentenjacht of een pyjama party. Hiervoor was niet veel voorbereiding nodig en konden we dus meer tijd besteden aan de andere show.
Zoals eerder gezegd was vaak het thema van die week, ook het thema van de show. Hierdoor heb je al een eerste opzet waar je show overgaat. Wij hadden als groep een groot blad, waar we de eerste dagen ideeën op mochten zetten. Na 1 à 2 dagen gingen we met het blad zitten en bespraken we kort alle ideeën. Vervolgens ging ik de leukste ideeën samenwerken tot een show, de muziek hierbij zoeken, leuke filmpjes voor de beamer knippen-en-plakken en ga zo maar door. De rest van de groep ging de benodigde spullen knutselen voor de show.

Donderdag

Onze grote show was altijd op donderdag en we deden het altijd met kinderen. Op donderdagochtend hadden we onze eerste repetitie. Hierin verdeelden we alle kinderen in bepaalde groepjes en vertelden we ze wanneer ze op moesten komen. In de middag gingen we nog een keer alle liedjes achter elkaar oefenen, met alle kleding en spullen die wij of zij hadden gemaakt. In de avond deed ik met onze geluidsman, en zoon van de baas, de soundcheck en keken we of alles goed was voorbereid. Een halfuurtje van tevoren kwamen de kinderen erbij, om de schmink op te doen en met zijn allen naar het toneel te gaan. Dan om 8 uur kreeg ik de microfoon in mijn handen gedrukt en kon de show van start gaan….

Over de blogger
Mees Hageman
Mees Hageman

Mijn naam is Mees en ik heb alweer drie zomers gewerkt voor TeamAnimation. Daarnaast heb ik ook een jaar het voorseizoen gedraaid, waardoor je meemaakt hoe een camping en het campingpersoneel toeleeft naar de zomer, wat super leuk is om te zien. Dit jaar zul je enkele blogs van mij zien op deze site!

alle blogs van Mees
Vacature bij deze blog
Avondentertainment op een grote camping

Avondentertainment op een grote camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022