Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Het begin van mijn avontuur: de animatietraining!

Het begin van mijn avontuur: de animatietraining!

5 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Bepakt sta ik te wachten op de trein, denkend aan het weekend wat ik tegemoet ga. Met een grote dosis goed humeur stap ik de trein in en zoek een plaats. Op Roermond moet ik eruit en ik kijk al rond of ik mensen zie die ook een koffer hebben en in dezelfde trein stappen maar helaas.  Ik zet mijn muziek aan en tel de stations nog af nog 5x stoppen ik voel me een klein gelukkig kind. Dan verschijnt er Boxmeer links uitstappen. Ik pak mijn spullen en loop de trein uit daar zie ik meerdere mensen staan waarvan 2 met een oranje/blauw Team4Animation shirt, en ik denk bij mezelf hier begint een groot avontuur…

Ik stel mezelf voor en ze kijken wat voor een grote koffer ik mij me heb voor 4 dagen. We stappen in de auto op weg naar de campingboerderij. Onderweg naar de boerderij wordt er veel gelachen en de sfeer zit er al goed in. We rijden de oprijlaan op en van alle kanten komen er mensen in oranje shirts aanrennen en juichen ons toe. Het eerste wat ik dacht: wat een hartelijk ontvangst! Ik stel me voor aan iedereen en iedereen gaat zijn koffer wegzetten in de slaapzaal. Eenmaal buiten weer krijgen we wat te drinken en koekjes. Er wordt veel gelachen en je merkt dat iedereen  heel veel zin in het weekend heeft en enthousiast is.

We beginnen met een instaptoets wat wij onder animatie verstaan en het animatiewerk inhoudt. Daarna hebben we minidisco en hier oefenen nieuwe dansjes ook doen we de dansjes die we thuis al moesten oefenen, dit zorgt voor veel gelach en plezier! Na het avondeten hadden we onze eerste workshop over promotie! Hierna gezellig heerlijke hamburgers gegeten met iedereen. s ’Avonds hebben wij een avondshow gekregen van de trainers wat iedereen geweldig vond. Daarna met z’n allen gezellig om het kampvuur en liedjes zingen hier zat de sfeer al er goed in!

Iedereen ligt heerlijk te slapen tot plots K3 wordt opgezet met het liedje ‘Kusjesdag’ en iedereen wakker schrikt, jaja dit is het werk van de trainers die er al heel veel zin hebben in de dag. Het ochtend ritueel bestaat uit ontbijt en aansluitend minidisco. Hierna beginnen aparte groepjes met hun verschillende workshops. Ik begon met podium en alle vaardigheden daarvan zoals hoe te spreken in de microfoon en je houding op het podium. Elk groepje krijgt een groepsopdracht en onze opdracht was een sportactiviteit te doen op zondag. Op gezette tijden mochten wij hieraan werken.

Na de lunch en het overleggen van de sportactiviteit begonnen we met de 3 uur durende aquagym, wat was dit intensief(!) maar super leerzaam! Hierna was iedereen bekaf en hadden we honger. Die avond krijgen  we de opdracht om 2 scenes van de musical ‘The Lion King’ in 1 uur tijd uit te werken en daarna opvoeren! Dit was lachen gieren brullen en je zag duidelijk wie de kwaliteit had voor op het podium te staan en dit was super leuk!

Die ochtend daarna hebben we weer het ochtend ritueel en aansluitend aantal workshops waaronder de Franse cultuur!  Na de lunch mochten de eerste 2 groepjes hun groepsopdracht doen en dat was de miniclub waar we lampionnen maakte en vissen. Na elk groepje kregen we natuurlijk feedback over hoe goed ze het vonden en onze aandachtspunten.

De weken voor het weekend heeft iedereen de opdracht gekregen om een minuutje de zaal te amuseren en dit was dus de avond van the 1 minute of F(sh)ame! Iedereen deed het geweldig en hebben super gelachen! s ‘Avonds hebben we een lampionnenoptocht met onze zelf gemaakte lampionnen en het dierengeluiden spel waar ik helaas mee had verloren en aansluitend de karaoke!

En dan helaas de laatste dag…

Waarbij we natuurlijk weer het ochtend ritueel hebben met het ontbijt en de minidisco en daarna de laatste workshop waar we nog eventuele vragen konden stellen. Daarna hebben we de eindtoets gehad om te kijken of we wel goed hadden opgelet en wat we in sommige situaties het beste konden doen. Toen hadden wij onze sportactiviteit de Paralympische Spelen met Kiki Fanatiekie en Snelle Jelle als mascottes! Dit vond iedereen geweldig. Na de laatste activiteit het gezamenlijke opruimen  en spullen pakken.
Als afsluiting nog  één keer samen de minidisco en foto’s maken en dan iedereen succes wensen in Frankrijk!

Het was een onvergetelijk weekend! Iedereen bedankt en tot op de reünie in september!

Via onderstaand filmpje kunnen jullie een impressie krijgen van de animatietraining!

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!