Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Het begin van mijn animatie avontuur

Het begin van mijn animatie avontuur

3 minuten
15-06-2016
Lotte Elfferich

Bonjour tout le monde! Zo begon mijn Frans leraar altijd zijn lessen in de zes jaar dat ik les van hem had. Ik hoop dat ik nog wat aan zijn lessen heb als ik zo voor bijna twee maanden in Frankrijk zit. Ik moet er nog steeds een beetje aan wennen, maar met een paar weken ben ik voor bijna twee maanden deel van het animatieteam op een camping in zuid Frankrijk!

Ja hallo, laat ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Lotte, 18 jaar en ik studeer geneeskunde in Amsterdam. Ik woon in een klein dorp, dat bijna niemand kent, tussen Amsterdam en Utrecht. Mijn drie steekwoorden zijn: MFVU, schaatsen en tante.

Maar waarom dan animatrice?

Vroeger ging ik bijna elke zomer met mijn ouders (en broer en zus) kamperen in Frankrijk. Omdat ik veruit de jongste ben in ons gezin, had ik op vakantie niet altijd iemand om mee te spelen. Gelukkig was er op de camping altijd een miniclub en werd ik daar regelmatig gedropt. Voor zover ik me kan herinneren vond ik dit altijd heel erg leuk en vermaakte ik me daar prima.

Al een paar jaar had ik het idee om in de animatie te gaan werken. Dit jaar had ik nog geen zomerplannen en zei ik tegen mezelf: “Ja waarom ook niet, ik wil het al heel lang en dit is mijn kans!” Ik ben gaan solliciteren en toen is het balletje gaan rollen.

115_1572 Daar ben ik in het oranje, heel charmant aan het dansen op de camping.  

De animatietraining

Vorig weekend was voor mij de animatietraining, wat ik ook echt hartstikke leuk vond! (Mag ik nog een keer?) Het was ook wel vermoeiend, elke avond laat slapen en dan de volgende ochtend om 8 uur weer aan het ontbijt, maar het was het echt helemaal waard. Ik heb een hele leuk groep mensen leren kennen, veel geleerd en nog meer enthousiasme voor de zomer gekregen. Ik kan nu al niet wachten om iedereen weer te zien bij de reünie, maar eerst nog de zomer knallen op de camping! (klein detail)

Alleen wat ik toch echt wel het leukste van het weekend vond was de minidisco. Vooral toen iedereen de dansjes beter kende en we met de hele groep om 8:30 lekker buiten aan het dansen waren. Ik weet nog wel dat ik vroeger de minidisco altijd geweldig vond en die liefde is dus eigenlijk nooit verdwenen.

13350524_1052299624857072_1245254666214668915_o Een bevalling tijdens een concert van de Toppers – workshop Laat Je Gaan

Nog drie weken!

Over drie weken vertrek ik eindelijk naar Frankrijk en kan het avontuur echt beginnen. Ik heb er echt heel veel zin in. Ik vind het wel spannend dat ik op 6 juli dan mijn eerste miniclub ga doen, maar ik heb vertrouwen dat het helemaal goed gaat komen!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!