Het begin van mijn animatie avontuur

Het begin van mijn animatie avontuur

3 Minuten
15 Jun 2016

Bonjour tout le monde! Zo begon mijn Frans leraar altijd zijn lessen in de zes jaar dat ik les van hem had. Ik hoop dat ik nog wat aan zijn lessen heb als ik zo voor bijna twee maanden in Frankrijk zit. Ik moet er nog steeds een beetje aan wennen, maar met een paar weken ben ik voor bijna twee maanden deel van het animatieteam op een camping in zuid Frankrijk!

Ja hallo, laat ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Lotte, 18 jaar en ik studeer geneeskunde in Amsterdam. Ik woon in een klein dorp, dat bijna niemand kent, tussen Amsterdam en Utrecht. Mijn drie steekwoorden zijn: MFVU, schaatsen en tante.

Maar waarom dan animatrice?

Vroeger ging ik bijna elke zomer met mijn ouders (en broer en zus) kamperen in Frankrijk. Omdat ik veruit de jongste ben in ons gezin, had ik op vakantie niet altijd iemand om mee te spelen. Gelukkig was er op de camping altijd een miniclub en werd ik daar regelmatig gedropt. Voor zover ik me kan herinneren vond ik dit altijd heel erg leuk en vermaakte ik me daar prima.

Al een paar jaar had ik het idee om in de animatie te gaan werken. Dit jaar had ik nog geen zomerplannen en zei ik tegen mezelf: “Ja waarom ook niet, ik wil het al heel lang en dit is mijn kans!” Ik ben gaan solliciteren en toen is het balletje gaan rollen.

115_1572 Daar ben ik in het oranje, heel charmant aan het dansen op de camping.  

De animatietraining

Vorig weekend was voor mij de animatietraining, wat ik ook echt hartstikke leuk vond! (Mag ik nog een keer?) Het was ook wel vermoeiend, elke avond laat slapen en dan de volgende ochtend om 8 uur weer aan het ontbijt, maar het was het echt helemaal waard. Ik heb een hele leuk groep mensen leren kennen, veel geleerd en nog meer enthousiasme voor de zomer gekregen. Ik kan nu al niet wachten om iedereen weer te zien bij de reünie, maar eerst nog de zomer knallen op de camping! (klein detail)

Alleen wat ik toch echt wel het leukste van het weekend vond was de minidisco. Vooral toen iedereen de dansjes beter kende en we met de hele groep om 8:30 lekker buiten aan het dansen waren. Ik weet nog wel dat ik vroeger de minidisco altijd geweldig vond en die liefde is dus eigenlijk nooit verdwenen.

13350524_1052299624857072_1245254666214668915_o Een bevalling tijdens een concert van de Toppers – workshop Laat Je Gaan

Nog drie weken!

Over drie weken vertrek ik eindelijk naar Frankrijk en kan het avontuur echt beginnen. Ik heb er echt heel veel zin in. Ik vind het wel spannend dat ik op 6 juli dan mijn eerste miniclub ga doen, maar ik heb vertrouwen dat het helemaal goed gaat komen!

Over de blogger
Lotte Elfferich
Lotte Elfferich

Bonjour tout le monde! Ik ben Lotte, een 19-jarige student die erg houdt van gezelligheid, sporten (en dat is ook altijd gezellig) en gek doen. Deze zomer heb ik, als het goed is, voor veel gezelligheid op de camping gezorgd!

alle blogs van Lotte
Vacature bij deze blog populair
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022