Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Help, ik zit in een after-trainingdip!

Help, ik zit in een after-trainingdip!

3 minuten
25-03-2018
TOP Animation

Voordat je aan het werk kunt als animateur/-trice op een camping moet je de beruchte training van Team4Animation volgen. Zie het als een soort inwijdingsritueel voor nieuwe animateurs of animatrices. Daar waar je alle do’s en dont’s over animatiewerk te horen krijgt en wie weet wat nog meer…? Maar laten we vooral niet teveel in detail treden want what happens at de Esrand, stays at de Esrand (Engels en Nederlands door elkaar heen is geen succes).

Als je eenmaal dit leuke boerderijtje in Noord-Brabant hebt gevonden, heb je waarschijnlijk de tijd van je leven. Maar aan al het leuks komt toch altijd ook weer een einde en op de zondag is het toch echt weer tijd om te vertrekken. Groepjes die gevormd zijn gaan richting het station en een enkeling wordt opgehaald (ja: dat was ik altijd). Maar wat dan? Wat gebeurd er na het trainingsweekend?

Slapen …

Het is echt een superleuk weekend en supergezellig, maar je wordt ook wel echt getraind. En daarmee bedoel ik elke dag 100 keer minidisco en ’s ochtends met zijn allen gewekt worden terwijl je voor je gevoel nog maar net in bed lag. Je dip zal dus beginnen met slapen. Zeker als je de volgende dag gewoon een schooldag hebt, zorg ervoor dat je uitgerust bent. Neem dus rustig je tijd om even bij te komen en je slaap in te halen.

Facebook stalken

Vervolgens als je je telefoon opent, zul je merken dat je er ineens aardig wat vrienden bij hebt. Iedereen die je hebt ontmoet op het weekend zal je willen toevoegen als dat al nog niet gebeurd is. Het is nu echt tijd om te Facebook stalken. Wie waren er nog meer op het weekend? Hoe heette zij ook alweer enzovoorts. En vergeet natuurlijk de trainers niet!

Nu gebeurde dit in mijn tijd nog niet echt, maar volgens mij worden er ook weleens WhatsApp groepen aangemaakt. Dit is natuurlijk de beste manier om met elkaar in contact te blijven en om lekker nostalgisch allerlei verhalen op te rakelen over het weekend. Ook kun je zo tijdens de zomer gezellig contact houden en met elkaar afspreken.

Foto’s en aftermovie

Dan na een paar dagen, maar meestal wel eerder, komen de foto’s online. Het hele weekend wordt zorgvuldig gedocumenteerd. Vergeet natuurlijk de aftermovie niet! Dat is natuurlijk superleuk om alle leukste momenten van het weekend weer even terug te kijken. Probeer jezelf te spotten en plaats natuurlijk al je zelfgemaakte foto’s ook op Facebook!

Toch in een dip?

Het is goed mogelijk dat als je op school zit je heimelijk terug verlangt naar het trainingsweekend. Pak dan alle foto’s en aftermovie er weer eens bij, dit zal zeker helpen.

Wordt het dan echt zo erg dat je heimwee krijgt naar de Esrand? Probeer eens af te spreken met wat mede animateurs die je hebt ontmoet! Dat moet sowieso hartstikke gezellig worden.

In het ergste geval zul je het jaar erop nog een keer animatiewerk moeten doen. Dan kan je het allemaal weer een keer opnieuw doen.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!