Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

HELP: een 112-situatie voor een muziekcrisis op de camping

HELP: een 112-situatie voor een muziekcrisis op de camping

5 minuten
01-01-2018
TOP Animation

“10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,…. ARE YOU READYYYY!!!”

“Gues who’s back, back, back. HERE. WE. GOOOO!!”

Ja beste mensen, voor degene die het nog niet wist: ik ben een enorme muziekliefhebber. Het is een hobby. Ik houd van heel veel genres en heb een brede muziekkennis. Ik ben in 1995 geboren, aan het eind van de 90’s en dus het begin 00’s. Het zegt sommige mensen helemaal niets, maar op muziekgebied veranderde er een heleboel. Ook voor de hedendaagse lezers van deze blog, wie wel een beetje hulp kunnen gebruiken tijdens hun animatiewerkzaamheden. Lees dus snel verder!

Bijvoorbeeld die LP’s…. WAT?! Dat zijn grote CD’s ….WAT?! Dat zijn schijfjes met muziek. Daar kunnen ongeveer 20 nummers per kant van de cd op. Vergelijkbaar met je interne geheugen van je nieuwe Smartphone, maar daar kunnen inmiddels wel duizenden, zo niet tienduizenden nummers op…

Ik ken nummers uit de tijd van voordat ik geboren was. Nummers uit de tijd dat de termen ‘hippies’ en ‘peace’ de wereld veroverde. Nummers uit het keiharde ‘rock-and-roll-tijdperk’ . En de huidige muziekgenres die de wereld veroveren.
Nederland heeft als beste exportproduct naar de wereld toe niet de alom bekende ‘tulpen en bloembollen’, maar de DJ’s. In de top 100 van DJ MAG 2014 (een verkiezing van beste DJ van de wereld) staan maar liefst 5 DJ’s van Nederlandse komaf. Een leuk feitje: tussen 1997 en 2014 staan er 50 Nederlanders in de top 10 van de Top 100. In die 17 jaar tijd staan er in totaal 50 Nederlandse DJ’s in de Top 100…

Dat is een gemiddelde Nederlandse bezetting van 29,4% in de top 10’s in de afgelopen 17 jaar ten opzichte van de rest van de landen van de wereld die in de top 10 staan. Bijna 1 op de 3 ! Daarmee zijn we dik de tweede van de wereld, voor Duitsland, Amerika en Zweden. Alleen voor Groot-Brittannië moeten we wijken. Gezegd moet worden dat zij alleen in de 90’s en de eerste jaren van de 00’s de beste DJ’s ter wereld hadden. De 10’s zijn voor ons! Vanaf 2009 hebben wij als Nederland ook echt het meeste bezettingspercentage per jaargang in de top 10, met een max van 6(!) DJ’s in de top 10 in 2013.

Oké. Tot zover de cijfers…(het blijft een analytische kijk, wat ik leer tijdens mijn studie Bedrijfskunde MER…sorry :-P) maar nu het interessantere gedeelte voor jullie als lezers van mijn blog.

Ik mix zelf ook. Ik wil mijzelf geen DJ noemen, en ik ben ook zeker niet zo goed, maar door mijn interesse in de muziekwereld en kennis van hits van vroeger en nu, werd ik dé aangewezen man voor alles wat met muziek te maken had afgelopen zomer op camping Village de la Guyonnière.

Zo werd de sketchshow voorzien van (geremixte) muziek, zodat er zonder zorgen geoefend kon worden aan de performance op het podium. Dit met de doelstelling om de campinggast uiteindelijk optimaal te laten genieten tijdens een (té) gek avondje animatieskills. Ook de verschillende thema-disco’s zorgden voor veel plezier en gedans. Er was zelfs een avondje met de allerbeste 70’s-hits (kneiterdruk!), wat ervoor zorgde dat er campingrecords verbroken werden. Die avond staat nog steeds in de boeken op Guyonnière als de avond met de meeste baromzet tot nu toe! Een onvergetelijke ervaring voor een animateur die tot diep in de nacht voorbereidend is bezig geweest om onder andere de overloop van een nummer PER-FECT te laten verlopen.

Goed nieuws: die ervaring wil ik delen!

Elke lezer van mijn blog krijgt de mogelijkheid om mensen te vermaken met ruim 30 minuten aan hits, waar je echt van gaat dansen! Heb je als animateur of animatrice geen muziek voor een aquagym? En beschikt de camping over een of meerdere boxen om muziek af te kunnen spelen? Tadaa! Weer een activiteit waar mensen met positieve gevoelens op terugkijken. Klik op de volgende link om mijn eigen zelfgemaakte aquagym mix gratis te downloaden. Sluit het aan op je laptop of speel het af van je USB en dans samen met de gasten op de beste hits in het water!

Muziekdocument: MP3 / Opslagruimte: 69,63 MB / Speelduur: 30.25 minuten

Er zal in de toekomst nog meer gratis muziek gedeeld worden.

Meer hulp. Meer muziek. Meer Aquagym. Meer fun.

Geniet. Samen. Graag gedaan!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!