Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Van heimwee naar Nederland naar het missen van Frankrijk

Van heimwee naar Nederland naar het missen van Frankrijk

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Het grote Frankrijk avontuur is bijna ten einde! Met nog maar een paar nachtjes slapen op de teller is het een goed moment om terug te kijken op de afgelopen weken. En dat doe ik heel graag door lijstjes te maken! Hierbij de lijstjes over wat ik wel en niet ga missen aan dit mooie land.

Wat ik ga missen aan Frankrijk

– Stipt op nummer één staat de zon. Wakker worden door de zonnestralen door je raam, dansen met je hoofd in de zon en siësta’s houden aan het zwembad, ik mis het allemaal nu al! Ik neem de zon al bijna voor lief en wordt stiekem een beetje verdrietig als het bewolkt is. Ja, dit wordt nog wat in Nederland!

– De manier van leven hier in het zuiden bevalt me goed. Alles gaat net een beetje langzamer dan normaal, zorgen zijn voor morgen en het voelt alsof je met de hele camping één grote familie bent. Iedereen helpt elkaar waar kan, maakt praatjes en ik voel me hier helemaal thuis!

– De ontzettend grappige uitspraken die kinderen soms doen. Hier een kleine greep uit mijn verzamelde collectie:

Tijdens de lampionnenoptocht houdt Stefan de lampionnenstok onder bij zijn buik en zegt: ‘Kijk juf, nu geeft mijn pipi licht!’

Koen tijdens het kleuren: ‘Ik ga straks een enveloppe knutselen waar ik mijn piraten tekening in kan doen, want mama heeft een baby in de buik en als de baby mijn piraten tekening ziet wordt hij vast bang.’

– Het zwembad in mijn achtertuin! Baantjes trekken in de ochtend of afkoelen op het heetst van de dag is toch wel heel erg fijn. Ook vind ik lummelen met de kinderen of waterpolo spelen ook echt geen straf haha.

– Maar wat ik toch het aller allermeeste ga missen is Laura. Laura werkt in de receptie, komt uit Duitsland en woont in de caravan naast me. In de afgelopen weken zijn we hele goede vriendinnen geworden en hebben we samen de omgeving ontdekt! In de auto hard meezingen met Kodaline, verdwalen in de Intermarché en wijntjes drinken bij de feestjes op de camping ga ik toch wel echt missen. En het was heel fijn dat zij er was als ik een beetje heimwee had of verdrietig was. Als ik weer terug ben in Nederland ga ik haar zeker opzoeken!

Chillen met Laura aan het zwembad! (en na een paar dagen 40 graden, voelde 28 graden toch wel een beetje koud haha)

Oke. Er zijn ook een paar kleine dingen die ik niet ga missen haha

– Het feit dat ik altijd 3 keer naar het sanitairgebouw moest lopen als ik wilde douchen. Één keer omdat ik wilde dat mijn favoriete douche nog vrij was, daarna omdat ik mijn handdoek was vergeten en de laatste keer omdat ik me bedacht dat shampoo toch ook wel handig is.

– Dat ik in Nederland straks weer lekker met een deken over me heen kan slapen! In de warmste weken hier was het ‘s nachts soms nog 32 graden, en dan is een deken echt niet te doen. Ik kan dus stiekem niet wachten tot ik mezelf kan oprollen in mijn grote dekbed thuis en zo in slaap kan vallen.

Deze laatste week voelt zo heel dubbel! Ik wil eigenlijk nog helemaal niet naar huis, maar toch mis ik Nederland wel een beetje. Ik ga in ieder geval nog even hard genieten van de laatste zonnestralen, bommetjes in het zwembad en de gezellige kindjes tijdens het knutselen. Ook zijn mijn lieve broer en zus in Zuid-Frankrijk en kan ik na al die weken wat tijd met hen doorbrengen :). Ik zie jullie allemaal snel in Nederland!

Familie op bezoek!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!