Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Heimwee

Heimwee

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Ik zit naast mijn moeder op de bank, we kijken naar het interview van Coldplay bij RTL Latenight. Gisteravond zijn we naar het concert geweest in de Arena en dus genieten we nog even na. De zanger van de band, Chris Martin, heeft het over uit je comfortzone stappen en nieuwe dingen ontdekken. Mijn moeder gaat er helemaal in op en noemt dat ze trots op me is omdat ik dit ook doe. ‘Maar dat doe ik toch helemaal niet? Ik werk elke dag met kinderen.’ antwoord ik. Maar mijn moeder zegt dat het meer gaat om het voor twee maanden naar het buitenland vertrekken.

Vroeger

Vroeger als we op vakantie waren werd ik eigenlijk iedere vakantie wel ziek. Naast dat ik slecht tegen de warmte kon, was het ook een mentaal stukje. Het was niet zozeer dat ik heimwee naar iemand had, mijn ouders en zusje had ik immers bij me, maar meer de andere omgeving waar ik dan klaar mee was. Begrijp me niet verkeerd, op vakantie gaan vond ik geweldig en ik keek er dan ook altijd naar uit. Toch hebben mijn ouders best wat met me te stellen gehad. Stel je voor: zon, zee, lekkere temperatuurtjes, heerlijk zomers eten en… een verdrietige dochter. Ik hechtte aan mijn eigen kamer met Kelly die je kon vinden in al het roze en de knuffels.

Tegenwoordig

Tegenwoordig kan ik me beter aanpassen en heb ik ooit ook bedacht me van dit geheel niets meer aan te trekken. De heimwee in de nieuwe situatie heeft plaats gemaakt voor een gevoel vóór de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Een twijfelen aan mijn eigen kunnen. Een bang zijn voor hoe ik ga passen in de nieuwe situatie. Ik wil me omdraaien en wegrennen. Ik voel het inmiddels als een agendapuntje aankomen. En dus is de gedachte dat ik kaboutertjes met reuzenvoeten heb gecreëerd die dit de kop indrukken een steunende. Ik red me er prima mee!

Afgelopen nacht was dat even niet zo. Als je niet kan slapen ga je piekeren en als je niet kan slapen in de week voordat je twee maanden naar Frankrijk gaat, ga je daar over piekeren. Ineens werd de spanning me even te veel en ik gooide het er uit. Productief als ik ben ging ik op zoek naar het efficiënte van deze vrij inefficiënte nacht. Ik bedacht een erg leuk (al zeg ik het zelf) concept voor op de camping… Later meer!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!