Heel anders dan verwacht

Heel anders dan verwacht

3 Minuten
03 Sep 2015

Stoelendans, minidisco met Johnny Le Cowboy en sportspellen organiseren, ja dat zou mijn werk zijn op de camping. Maar nee, geen van dit alles hoorde bij mijn dagelijkse bezigheden. Eigenlijk niks van wat ik meegekregen had op het trainingsweekend.

In het begin was dat een grote teleurstelling. Ik ging naar de camping met een soort van trainingsweekendvibe. Er is maar 1 campingdans en dat is Soca Soca en bij de kidsclub maken we lampionnen, met natuurlijk s’avonds een optocht. Ook al wist ik dat de heerlijke blauwe Team4Animation-trui aangeschaft op het trainingsweekend niet gedragen zou worden op de camping, ging ik nog steeds met dit Team4Animationgevoel naar de camping.

Deze vibe werd in de eerste week dusdanig aangepast. Minidisco? Dat is improviseren op Franse pop en rapmuziek. Miniclub? Alles moest gaan zoals mijn mede animatrice (die overigens ‘de verantwoordelijke’ was) dat wilde. Avondanimatie? Geen sketches. Ook al heb ik daar op het trainingsweekend toch geweldig om gelachen en had ik graag een dokteract willen doen of een Robin Hood-act! Nouja, gelukkig hadden we wel karaoke en heb ik daarbij een keertje Mercy van Duffy gezongen met knikkende knietjes 🙂

Genoeg andere ervaringen die je bij blijven. Ook met totaal andere animatie, kun je animatie maken! De campinggasten waren in ieder geval tevreden en daar gaat het om. Af en toe kreeg ik wel eens de vraag: ‘Waarom gaat het allemaal zo moeilijk?’. Bijvoorbeeld omdat alle kinderen altijd een zonnepetje op moesten terwijl soms de zon echt heel ver te zoeken was. Ook wen je eraan om alles eerst te vragen. Echt alles. ‘Mag ik met dit kind naar achter om handen te wassen?’ ‘Zal ik de tafel nu schoonmaken of later?’ Ja je snapt hem wel. Echt alles.

Maar je went eraan. Uiteindelijk heb ik veel dingen geaccepteerd en begon ik toch lol in het werk te krijgen. De kindjes waren allemaal superlief – Frans, Nederlands en Engels – ze mochten me allemaal. Ook samenwerken met de Franse collega’s ging steeds beter. Als ik ze toch even zat was, ging ik gewoon naar de andere jeugd op de camping. Er was een schoonmaakteam en animatieteam van Canvas en slechts één schoonmaakteam van Eurocamp. In totaal waren er met mij erbij dus 5 Nederlanders, 6 Engelsen en 3 Fransen. Hartstikke gezellig! En mijn Frans werd ook steeds beter. Werkelijk ieder Frans persoon op de camping, inclusief de bazen(!), hebben gezegd dat mijn Frans erop vooruit gegaan is.

Al met al heb ik een fijne tijd gehad op de camping en heb ik heel veel geleerd. Ik weet nu hoe het is om 10 weken echt voor jezelf te zorgen in een ander land. In het begin waren die Franse supermarkten toch wel even wennen, en iedere dag voor jezelf koken is geen pretje. Gelukkig werd er wel eens voor me gekookt, en hadden we in de campingwinkel een Nederlands afdelinkje met drop en ontbijtkoek! En dan heb ik nog niet eens iets verteld over de prachtige 5-sterrencamping… Echt zeuren kan ik dus ook weer niet, want veel andere dingen maakten alle verwachtingen waar, en soms nog zelfs beter!

Over de blogger
Anouk Peereboom
Anouk Peereboom

Ik ben Anouk, studente in Groningen. Maar deze zomer animatrice op camping la Palombière. Mijn avonturen meld ik hier!

alle blogs van Anouk
Vacature bij deze blog
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2020