Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Grootste blunder op de camping

Grootste blunder op de camping

3 minuten
14-01-2018
Myrthe Frauenfelder

In een ander land, met een andere taal en een andere cultuur kan een ongemakkelijke situatie of blunder natuurlijk wel eens voorkomen. Of niet eentje, maar meerdere… Helaas. In de volgende blog zullen jullie hard kunnen lachen om mijn ‘domme’ acties en die van andere animateurs!

Grappige uitspraak

Wie kent hem niet, een courgette? Ik ben er zo erg dol op dat een kleine verspreking snel gemaakt was toen ik dacht aan deze lekkere groente. Een collega van mij was jarig en een kok had een taart gemaakt voor het hele personeel, zo’n vijftien man. Deze werd uitgedeeld en ik vroeg me af of iemand misschien een vork wilde om te eten. Dus ik riep: “Qui veux une courgette?” Want het Franse woord lijkt er heel erg op (fourchette), wist ik dat ik een foutje had gemaakt.. Totdat iedereen moest lachen. Nog eentje in deze categorie. Na een leuke shopsessie met een Team4Animation-collega had ik een nieuwe trui gekocht. Ik was er zo blij mee dat ik naar iedereen riep: “J’ai acheté un nouveau poule!” Wat ik bedoelde was natuurlijk pull (poule betekent kip)… Ik vond het al zo raar dat iedereen me raar aankeek maar ze dachten vast wie koopt er nou een kip en is daar zo blij om?

Stoute Lenny?

Niet alleen ik, maar ook andere maken soms wat gênants mee qua uitspraak. Een animatrice van een Lenny-camping heeft wekenlang geroepen tegen kinderen met ouders erbij dat Lenny ‘met iemand ging slapen’ in plaats van ‘slapen’ ;). Het duurde lang voordat ze er zelf achter kwam dat dit niet helemaal goed was. Die woorden lijken ook zo op elkaar hè?

De meest aparte outfits

Van weddenschappen tot aan modeshows. Niet alleen ik maar ook andere collega’s moesten hieraan geloven. In de meest ongemakkelijke outfits over de camping wandelen/dansen/springen hoort er ook gewoon bij.

Kapotte benen

Ik ben soms nogal eens een beetje lomp. Zachtjes uitgedrukt. Ik heb dan ook behoorlijke valpartijen gemaakt op de camping. Aan het einde waren mijn benen helemaal kapot. Door haast en in een spelletje een paar keer gestruikeld wat op zich niet zo heel gênant was maar ook twee keer heel hard op de grond met een terras vol publiek. Een keer lag er een fietsje vlak voor het podium die ik had gemist. Show must go on dus gewoon nog lekker de minidisco gedanst met kapotte knieën. En mijn allergrootste blunder: ik struikelde over een kindje tijdens de minidisco in mijn clownsoutfit. Je hoorde vanuit het publiek echt een schrikreactie. Gelukkig was het kind nog heel (ik natuurlijk niet).

Ik hoop dat jullie je kaakspieren konden trainen. Ik lag in elk geval weer in een deuk toen ik aan deze momenten dacht.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!