Grootste blunder op de camping

Grootste blunder op de camping

3 Minuten
14 Jan 2018

In een ander land, met een andere taal en een andere cultuur kan een ongemakkelijke situatie of blunder natuurlijk wel eens voorkomen. Of niet eentje, maar meerdere… Helaas. In de volgende blog zullen jullie hard kunnen lachen om mijn ‘domme’ acties en die van andere animateurs!

Grappige uitspraak

Wie kent hem niet, een courgette? Ik ben er zo erg dol op dat een kleine verspreking snel gemaakt was toen ik dacht aan deze lekkere groente. Een collega van mij was jarig en een kok had een taart gemaakt voor het hele personeel, zo’n vijftien man. Deze werd uitgedeeld en ik vroeg me af of iemand misschien een vork wilde om te eten. Dus ik riep: “Qui veux une courgette?” Want het Franse woord lijkt er heel erg op (fourchette), wist ik dat ik een foutje had gemaakt.. Totdat iedereen moest lachen. Nog eentje in deze categorie. Na een leuke shopsessie met een Team4Animation-collega had ik een nieuwe trui gekocht. Ik was er zo blij mee dat ik naar iedereen riep: “J’ai acheté un nouveau poule!” Wat ik bedoelde was natuurlijk pull (poule betekent kip)… Ik vond het al zo raar dat iedereen me raar aankeek maar ze dachten vast wie koopt er nou een kip en is daar zo blij om?

Stoute Lenny?

Niet alleen ik, maar ook andere maken soms wat gênants mee qua uitspraak. Een animatrice van een Lenny-camping heeft wekenlang geroepen tegen kinderen met ouders erbij dat Lenny ‘met iemand ging slapen’ in plaats van ‘slapen’ ;). Het duurde lang voordat ze er zelf achter kwam dat dit niet helemaal goed was. Die woorden lijken ook zo op elkaar hè?

De meest aparte outfits

Van weddenschappen tot aan modeshows. Niet alleen ik maar ook andere collega’s moesten hieraan geloven. In de meest ongemakkelijke outfits over de camping wandelen/dansen/springen hoort er ook gewoon bij.

Kapotte benen

Ik ben soms nogal eens een beetje lomp. Zachtjes uitgedrukt. Ik heb dan ook behoorlijke valpartijen gemaakt op de camping. Aan het einde waren mijn benen helemaal kapot. Door haast en in een spelletje een paar keer gestruikeld wat op zich niet zo heel gênant was maar ook twee keer heel hard op de grond met een terras vol publiek. Een keer lag er een fietsje vlak voor het podium die ik had gemist. Show must go on dus gewoon nog lekker de minidisco gedanst met kapotte knieën. En mijn allergrootste blunder: ik struikelde over een kindje tijdens de minidisco in mijn clownsoutfit. Je hoorde vanuit het publiek echt een schrikreactie. Gelukkig was het kind nog heel (ik natuurlijk niet).

Ik hoop dat jullie je kaakspieren konden trainen. Ik lag in elk geval weer in een deuk toen ik aan deze momenten dacht.

Over de blogger
Myrthe Frauenfelder
Myrthe Frauenfelder

In de zomer van 2017 heb ik 7 weken gewerkt als miniclubanimatrice op camping La Paille Basse vlakbij de Dordogne. Ook danste ik iedere avond de minidisco als een clowntje :). Vorig jaar kon ik op Lenny camping Le Coin Tranquille mijn energie kwijt waar ik het hele animatieprogramma mocht doen. Mijn zomers waren top en ik hoop dat ik jullie kan overhalen om ook een zomer (of meer!! ja ja ja) te werken voor Team4Animation.

alle blogs van Myrthe
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022