Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

​Gratis Frans leren doe je met deze sites en apps

​Gratis Frans leren doe je met deze sites en apps

4 minuten
20-03-2020
Renske Swarts

Wil je jouw Frans ook naar een hoger niveau tillen en meer kunnen verstaan dan alleen bonjour, au revoir en croissant? Goed idee! Nu we allemaal tijdelijk thuis zitten is dit je kans om ermee aan de slag te gaan. En hoe handig is het om jezelf verstaanbaar te maken als je animatiewerk gaat doen in la France? Hoewel je de taal niet volledig zult beheersen zonder een professionele cursus, bouw je met behulp van onderstaande sites in ieder geval een goede basis op. Benieuwd geworden met welke sites en apps je je Frans skills kunt verbeteren? Lees dan snel verder.


Het leren van een taal begint natuurlijk bij het leren van woorden. Dit is de basis. De volgende sites kunnen je hierbij helpen. Commençons!

Lingohut

Met Lingohut kun je veel woorden leren op een snelle en makkelijke manier. Van woorden die je gebruikt bij het voorstellen tot aan persoonlijke voornaamwoorden; alles komt aan bod. Extra fijn is dat je direct kunt horen hoe je het uitspreekt. Bovendien kun je er ook voor kiezen om woordspelletjes te doen, waardoor je het Frans in een razend tempo zult beheersen.

Duolingo

Duolingo is een leuke app waarbij je op een interactieve en speelse manier de Franse taal onder de knie kunt krijgen. Het is namelijk een soort game waarmee je je taalvaardigheid kunt ontwikkelen. In de eerste les zijn er een paar woorden gegeven. Om verder te komen moet je verschillende oefeningen doen. Zo leer je de taal in mum van tijd. Log je via Facebook in, dan kun je het opnemen tegen je vrienden of toekomstige collega’s. Wie beheerst de Franse woorden het eerst?

Goethe Verlag

Met Goethe leer je in een korte tijd Frans via de MP3 taalcursussen van de website. Er zijn maar liefst 100 gratis lessen aanwezig, waarbij de dialogen en zinnen door Fransen zijn ingesproken. Zo wen je gelijk aan de uitspraak. Kon je het niet helemaal volgen of weet je niet wat er gezegd wordt? Klik dan op de zin om de oplossing te bekijken.

Wrts
Een oude bekende: Wrts. Via deze site kun je op een fijne manier woordjes leren. Doordat je de woorden van tevoren zelf invult, heb je ze in feite al een keer geleerd. Hierdoor zul je ze eenvoudiger onthouden. Ook kun je de woorden bijvoorbeeld andersom leren of op meerdere manieren overhoren.


Als je eenmaal de basis op een rijtje hebt, kun je verder gaan met cursussen voor gevorderden. Hier leer je bijvoorbeeld wat meer over hoe je woorden uitspreekt of over de grammatica.

LingQ

Bij LingQ heb je de keuze uit audioboeken, artikelen en podcasts van jouw eigen niveau.

De bedoeling is dat je deze eerst leest of luistert en vervolgens de betekenis van onbekende woorden opzoekt. Moeilijke woorden sla je op, die je vervolgens op een later moment nog een keer kunt oefenen.

BabLa

Bij BabLa oefen je Frans door middel van multiple choice testen. Hierbij besteed je onder andere aandacht aan de grammatica en cultuur van het land. Vooral het beheersen van de grammatica is een belangrijk onderdeel van een taal. Hierna twijfel je nooit meer of je tout of tous moet gebruiken.

Verbuga

Verbuga kun je inzetten om te kijken hoeveel kennis je hebt van Franse werkwoorden. Deze zijn namelijk niet altijd even eenvoudig! Je stelt zelf een tijd en een werkwoord in, om vervolgens de goede werkwoordsvorm in te vullen. Het programma houdt de score zelf bij dus aan het einde zie je hoe goed je het gedaan hebt. Handig!

Dus waar wacht je nog op? Breng je Frans skills naar een hoger level en be ready for summer!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!