Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Gehaktbalregen, bowlingbanen en andere zaken voor minder prettig weer

Gehaktbalregen, bowlingbanen en andere zaken voor minder prettig weer

4 minuten
22-08-2014
Jildou Stapert

Terwijl de regen langs de ramen naar beneden klatert, regent het binnen in de miniclub minstens even hard. Regen in de miniclub, ja natuurlijk! Gehaktballen en hamburgers om precies te zijn. Want deze week is het thema: Cloudy with a Chance of Meatballs. Pittig treffend om het weer van deze week te beschrijven. Want waar het vorige week wonder boven wonder elke dag droog bleef, in ieder geval tijdens de miniclub, moest ook ik er deze week eindelijk aan geloven: het regenprogramma. Als ik de berichten op Facebook moet geloven, het meest tragische en verschrikkelijke programma aller tijden, want na een week regen heb je alles wel gedaan. Daarom wat tips voor alle mensen die net als ik nog even blijven en wel wat hulp kunnen gebruiken met hun binnenspelletjes.

Bowlen

Mijn persoonlijke favoriet is bowlen. Ik heb 2 keer per dag miniclub, ’s ochtends en ’s middags, wat betekent dat ze tijdens de miniclub creatief kegels versieren, flessen met een bodempje water, en ze ’s middags weer helemaal kapot mogen gooien tijdens een heuse bowl-competitie. En dat gaat er fanatiek aan toe hoor! 47 punten in 6 rondes is tot nu toe het record. Met 6 rondes en 15 tot 20 kinderen duurt zo’n competitie dan ongeveer een uur. Gewoon volgens de volwassen regels, 10 kegels 2 keer proberen. Wanneer je kruisjes op de vloer tekent waarop ze de kegels neer moeten zetten, kunnen ze zelf de baan weer repareren en kun je het ook met meerdere banen tegelijk spelen.


Het dierengeluidenspel

Voor de mensen die ervaring hebben met meeleeftheater is ook het dierengeluidenspel een aanrader. Benodigdheden zijn: plaatjes van dieren die een specifiek geluid maken, heel veel enthousiaste kinderen en een flinke dosis fantasie. Een voor een moeten de kinderen het geluid nadoen van het dier wat op hun kaartje staat. Wanneer het door de groep geraden is moeten alle kinderen het dier nadoen, dit resulteert vaak in een halve jungle, dus vergeet vooral je oordoppen niet! 😉 Een variatie op dit spel is bijvoorbeeld het mimen van dezelfde dieren, denk aan de slurf van de olifant, het kruipen van een slang of de grote bek van de krokodil.


Verhalentocht

De voorbereiding van dit spel begint bij het zoeken van een leuk verhaaltje, wat makkelijk te vertalen is in het Frans en Engels. Vervolgens zoek je spelletjes die bij het verhaal passen. Ik had het verhaal van Belle en het Beest gekozen om te vertellen. Als er een gevecht is beeld je het gevecht uit met een soort tikkertje, in mijn geval was dit Wolven, Belle, Beest. Waarbij 3 wolven op de Belles jaagden, terwijl het Beest achter de wolven aanzet, gegarandeerd chaos, maar de kinderen vinden het prachtig. Moet natuurlijk wel ruimte voor zijn binnen. Verder heb ik de saaiheid van het dorp nagedaan door bij elk cijfer dezelfde opdracht uit te voeren. De meubels laten wegrennen voor het verschrikkelijke Beest en het gevecht tussen de dorpelingen en de kasteelbewoners uitgevoerd. Bij mij was dit een buitenspel, maar dit is aan te passen aan alle situaties. Want wie kent jouw miniclub nou  beter dan jijzelf.


Hopelijk kun je met deze 3 grotere spellen weer een paar miniclubs vullen. Voor velen zal het echter als mosterd na de maaltijd komen, na een lange zomer vol regen. Ook voor de mensen die al weer thuis zijn komen deze tips te laat, maar onthoud goed: goede voorbereiding is het halve werk. En deze tips zijn ook volgend jaar zeker nog bruikbaar!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!