Franse specialiteiten: du pain, du vin et du Boursin

Franse specialiteiten: du pain, du vin et du Boursin

2 Minuten
08 Dec 2017

Ik hou heel erg van de zon, het ultieme relaxgevoel en stadjes verkennen. Maar het allerleukste aan vakantie vind ik het uitproberen van nieuwe gerechten, de marktjes met rijen kraampjes met vers fruit en groenten en de lokale producenten uitproberen; kortom het eten! En laat Frankrijk nou precies de goede plek voor lekker eten zijn! Het land staat natuurlijk bekend om de kaas, de crêpes au sucre en ontbijten met croissantjes en baguettes. Maar Frankrijk heeft nog veel meer te bieden..

Moules frites

Eens in de twee weken was het feest op de camping! De kok zorgde voor de beste mosselen en bijna alle campinggasten kwamen s’ avonds in het restaurant eten. De eigenaren zorgden voor een gitarist en een zangeres die de hele avond Franse liedjes zongen. Ik ruilde mijn blauwe hempje om voor een bloementjesjurkje en samen met het personeel aten we gezellig mee. Na een paar wijntjes en iets te veel mosselen waagden de eerste gasten zich op de dansvloer totdat uiteindelijk iedereen met de voetjes van de vloer ging! Dit soort avonden maken je zomer compleet.

Lokale marktjes

Elke woensdagochtend was het markt in het dorpje vlakbij de camping. De kraampjes stonden door alle straatjes en het rook er heerlijk! Na de miniclub fietste ik elke week snel naar het dorpje toe om te lunchen op de markt. De ene keer koos ik voor gekruide aardappeltjes met kip en de andere keer weer voor gevulde broodjes. Ik at mijn lunch op de trappen van de kerk met uitzicht op de straatmuzikant die trouw elke week op hetzelfde kruispunt liedjes speelde. Hele goede herinneringen zijn dit!

Superduper mega grote Intermarchés

Hallo visjes!

Ik kon uuuuren wandelen (lees verdwalen) in de grote supermarkt vlak bij de camping. Je werd verwelkomd met een heerlijke koude airco en een sterke vislucht en werkelijk alles was te koop. Ze hadden er de lekkerste chocoladekoekjes (dubbele biscuitjes met chocoladecrème ertussen want er bestaat niet zoiets als teveel chocola) en keuze uit tien soorten brie. Naast etenswaren kon je ook losgaan tussen de kledingrekken en boormachines. Het wekelijkse uitje naar de supermarkt was een ware belevenis!

Over de blogger
Jamila de Jong
Jamila de Jong

Hoii! Ik ben Jamila en ik ben 21 jaar oud. Afgelopen zomer heb ik gedanst en geknutseld op camping Monplaisir! Het was een onvergetelijke zomer ik deel graag al mijn verhalen en tips met jullie!

alle blogs van Jamila
Vacature bij deze blog
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022