Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Franse specialiteiten: du pain, du vin et du Boursin

Franse specialiteiten: du pain, du vin et du Boursin

2 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Ik hou heel erg van de zon, het ultieme relaxgevoel en stadjes verkennen. Maar het allerleukste aan vakantie vind ik het uitproberen van nieuwe gerechten, de marktjes met rijen kraampjes met vers fruit en groenten en de lokale producenten uitproberen; kortom het eten! En laat Frankrijk nou precies de goede plek voor lekker eten zijn! Het land staat natuurlijk bekend om de kaas, de crêpes au sucre en ontbijten met croissantjes en baguettes. Maar Frankrijk heeft nog veel meer te bieden..

Moules frites

Eens in de twee weken was het feest op de camping! De kok zorgde voor de beste mosselen en bijna alle campinggasten kwamen s’ avonds in het restaurant eten. De eigenaren zorgden voor een gitarist en een zangeres die de hele avond Franse liedjes zongen. Ik ruilde mijn blauwe hempje om voor een bloementjesjurkje en samen met het personeel aten we gezellig mee. Na een paar wijntjes en iets te veel mosselen waagden de eerste gasten zich op de dansvloer totdat uiteindelijk iedereen met de voetjes van de vloer ging! Dit soort avonden maken je zomer compleet.

Lokale marktjes

Elke woensdagochtend was het markt in het dorpje vlakbij de camping. De kraampjes stonden door alle straatjes en het rook er heerlijk! Na de miniclub fietste ik elke week snel naar het dorpje toe om te lunchen op de markt. De ene keer koos ik voor gekruide aardappeltjes met kip en de andere keer weer voor gevulde broodjes. Ik at mijn lunch op de trappen van de kerk met uitzicht op de straatmuzikant die trouw elke week op hetzelfde kruispunt liedjes speelde. Hele goede herinneringen zijn dit!

Superduper mega grote Intermarchés

Hallo visjes!

Ik kon uuuuren wandelen (lees verdwalen) in de grote supermarkt vlak bij de camping. Je werd verwelkomd met een heerlijke koude airco en een sterke vislucht en werkelijk alles was te koop. Ze hadden er de lekkerste chocoladekoekjes (dubbele biscuitjes met chocoladecrème ertussen want er bestaat niet zoiets als teveel chocola) en keuze uit tien soorten brie. Naast etenswaren kon je ook losgaan tussen de kledingrekken en boormachines. Het wekelijkse uitje naar de supermarkt was een ware belevenis!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!