Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Franse camping met alleen maar Nederlanders

Franse camping met alleen maar Nederlanders

4 minuten
30-07-2019
TOP Animation

Week 2 is alweer voorbij en ik moet zeggen, hier in het zuiden van Frankrijk is het goed uit te houden. De camping staat bomvol met Nederlanders en er is weer een hittegolf in aantocht, dus ik gooi deze blog er nog even uit voordat mijn hele toetsenbord bezweet raakt.


Valsspelende quizzers

Zoals bij mij traditie is, wordt er iedere week een quiz gehouden op de camping. Deze varieert van een muziekquiz, tot een tv-quiz, tot weer een muziekquiz die doordraait in een driewekelijkse cyclus. Net als vorig jaar, lopen deze quizzen ook op deze camping als een trein. Iedere keer wordt er heftig gestreden tussen de verschillende families en het gaat er ook écht hard aan! Alles en iedereen wordt ingeschakeld en ik moet ook zeggen, soms wordt er ook heel slinks valsgespeeld…

Zo hadden we zo’n situatie deze week. We zijn halverwege de quiz, alle families zijn druk in overleg in de pauze en ik doe mijn normale rondje rond de tafels. Blijkbaar kan je via Google en Snapchat ook de titels en alles van liedjes achterhalen. Hier moest een stokje voor gestoken worden. Dus na de pauze gaan we er weer op los en doe ik mijn kleine rondjes door de menigte en ja hoor; het gebeurde natuurlijk weer. Even een mentale aantekening maken voor het einde en afwachten.

Tja toen kwam de uitslag en zoals ik al vermoedde was er één groepje wat 42 van de 49 goed had en dat waren natuurlijk de valsspelers. Die vlieger ging natuurlijk niet op. Dus met een hoop toeters en bellen werd er bekend gemaakt dat er een groep vals had gespeeld en dus ging de prijs van de quiz door nar de tweede plaats. Valsspelen wordt hier niet beloond, nou ja, op één manier dan; een ijskoude douche van ijswater uit mijn drinkfles!


Overvolle knutselochtenden

Nu het hier op de camping drukker wordt, lopen mijn activiteiten ook voller, maar voor nu zijn het vooral Nederlanders die komen, de fransen willen nog niet echt. Dat resulteert ook dat ik iedere ochtend mijn miniclub helemaal vol heb zitten met allemaal Nederlandse kindjes en die hebben me toch een plezier. We knutselen hier van alles en dat gaat ook vaak gepaard met een enorme rotzooi. Ik wou alleen dat de kindjes net zo graag van opruimen hielden als het knutselen, want helaas zitten we soms nog wel een tijdje de zooi op te ruimen.


Hitte, warmte en vurige tweetaligheid

Het enige wat me hier wel tegenvalt is de hitte! Het wordt hier in het zuiden zo heet dat niemand eigenlijk zin heeft in activiteiten, maar dat vind ik ook niet gek. Welke gekke animator bedenkt nou ook om met 35+ graden te gaan voetballen… Ik moet ook bekennen, ook ik blijf liever dan in het zwembad hangen, maarja dat kan niet altijd hè. Helaas mag ik dit jaar geen activiteiten in het zwembad organiseren, dus op die manier afkoelen zal hem niet worden en om nou iedere dag een watergevecht te houden, dan zal er waterschaarste op gaan treden.

Tja, door die hitte gaat het ook soms wel eens fout in het vertalen tussen alle mensen en zie je dan maar eens uit die verhitte gesprekken te redden. Sommige mensen kunnen zo boos worden, maar ook ik maak wel eens fouten. Ja ik spreek Frans, helaas versta ik ook regelmatig dingen toch net even iets anders. Ik begrijp dan ook niet hoe mensen met zo’n hitte dan het zich ook nog kunnen veroorloven om zo boos te worden, daar krijg je het ook alleen maar warmer van. Ik pak dan altijd vlug mijn drinkfles met ijswater en die houd ik dan maar even tegen mijn voorhoofd; dat die woede daar maar niet naar toe stijgt.

Zo, dat is alweer de tweede week en ook nu hebben jullie mee kunnen lezen wat er hier zoal te beleven is. De temperatuur loopt op, het aantal verbrande mensen neemt toe en de insecten worden ook steeds actiever. Volgende week volgt er weer meer nieuws en dan zal ik weer mijn zegje doen. Dus voor nu zeg ik au revoir en á tout á l’heure, en ik spreek jullie snel weer!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!