Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Frans te moeilijk om te leren? Echt niet!

Frans te moeilijk om te leren? Echt niet!

3 minuten
08-01-2021
TOP Animation

Dat Frans een mooie taal is, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Maar de Franse taal gaan leren? “Nee, dat is echt te moeilijk hoor!” Als studente Frans heb ik natuurlijk makkelijk praten, maar toch ben ik ervan overtuigd dat ook jij een aardig woordje Frans kan leren spreken! Met de volgende tips haal jij de français(e) in jezelf naar boven!

1. Luister Franse muziek en kijk Franse series

De hele dag in de studieboeken zitten om al die woordjes erin te stampen, tsja, dat is natuurlijk niet echt de meest leuke manier om een nieuwe taal te leren. Tip nummer 1: zoek op Spotify naar de mooiste Franse hits, zoek de lyrics op en zing lekker mee! Heb je niet zo’n gouden keeltje? Ga dan eens een Franse serie bingen. Op Netflix zijn er genoeg Franse films en series te vinden. Als je al een aardig woordje Frans kent, kun je de ondertiteling in het Frans zetten. Of voor de gevorderden: zonder ondertiteling! Languit op de bank liggen en toch nog wat leren! Zie je nou wel dat Frans leren helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn? ;)

Tips muziek: Maître Gims, Sexion d'Assaut, Aya Nakamura, Ben L'Oncle Soul, Stromae, MHD, Charles Aznavour, Jacques Brel

Tips series / films: Demain tout commence, Mon frère, Intouchables, La Forêt, Samba

person using silver and black laptop computer

2. Download de app Duolingo

Met de app Duolingo kun je op een leuke, makkelijke manier elke dag aan je Frans werken. 10 minuutjes per dag even wat oefeningen maken; easy peasy toch? Je kunt helemaal bij de basis beginnen, maar ook als je al jaren Frans hebt gehad op de middelbare school is dit dé tool om je Frans weer even op te frissen en wat bij te spijkeren. Naast Frans zijn er nog veel meer andere talen te vinden. En nog een voordeel: de app is gratis te downloaden.

3. Wees niet bang om fouten te maken

Het spreken van een vreemde taal is eerst best wel spannend. In het begin moet je dus vaak ook even een drempel over en ja, fouten maken hoort daar nou eenmaal bij! En dat is helemaal niet erg. Het belangrijkste is eerst om jezelf verstaanbaar te maken. En hé, van elke fout leer je weer!

brown wooden blocks on white table

4. Ga animatiewerk doen op een Franse camping

Als je een nieuwe taal wilt leren is de beste manier natuurlijk om de taal ook daadwerkelijk te gaan spreken. En wat is er nou leuker dan in de zomer naar Frankrijk af te reizen, de taal te leren en ook nog eens wat bij te verdienen? Precies, rien du tout! Je leert tijdens deze zomer niet alleen beter Frans spreken, maar leert ook meer over de Franse cultuur en maakt daarnaast natuurlijk heel veel nieuwe campingmaatjes. Wie weet hou je er nog een Franse vriendschap aan over waardoor je, ook als je weer in Nederland bent, Frans kunt blijven spreken. Win-win dus!

Bonne chance!


WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!