Frans met handen en voeten

Frans met handen en voeten

2 Minuten
18 May 2018

Daar sta je dan op de camping. Na een lange reis die je vol spanning hebt afgelegd, met een koffer in je ene hand en de Team4Animation-trui in de andere. Enthousiast wil je je thuis voor de komende twee maanden ontdekken. Maar dan begint de campingbaas opeens in supersnel Frans tegen je te ratelen. “uhhh quoi?”

Frans kan nog best wel lastig zijn. Vooral als je als enige Nederlander in een Frans team aan de slag gaat. Gelukkig is het makkelijk te leren, als je het maar durft te proberen. Voor je het weet kun jij in volzinnen tegen een Fransman vertellen hoe het animatieprogramma eruit ziet en hoe hij het snelst bij het petanqueveld kan komen!

Gebruik je handen en voeten

Het leren van een nieuwe taal gaat het makkelijkst als je je er helemaal voor open stelt. Als je iets niet weet, probeer het dan uit te beelden: Frans met je handen en voeten dus. Of wijs het aan en vraag qu’est ce que c’est (wat is dat)? De meeste Fransen zijn erg trots op hun taal en zullen het graag uit willen leggen. Ook vinden ze het vaak erg leuk dat je het probeert te leren!

Kinderen zijn je grootste vriend

Gebruik vooral de miniclub om je woordenschat en talenkennis te verbeteren! Franse kinderen zullen hele verhalen tegen je vertellen als je interesse toont en vertelt dat je Frans probeert te leren. Als je iets niet snapt willen ze je meestal helpen. Ook bij het uitleggen van spelletjes en knutsels is dit heel erg handig.

Doen

Het belangrijkste is om gewoon heel veel Frans te praten. Klets met Franse gasten, vraag je collega’s om hulp, schrijf nieuwe woorden die je geleerd hebt op in een schriftje en je komt al een heel eind. Na een paar dagen merk je al dat je meer weet en dat het praten makkelijker gaat. En na een zomer op een Franse camping kun je het bijna vloeiend!

 

Over de blogger
Manon Winter
Manon Winter

Bonjour! Ik ben Manon en ik hou van minidisco, de keukenprinses uithangen en crossfitten. Je kunt me tegenkomen tijdens de trainingen, waar ik de hele dag aan het stuiteren en dansen ben. Ik heb er al 3 zomers voor TeamAnimation opzitten en mag komende zomer nog een keertje!

alle blogs van Manon
Vacature bij deze blog
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022