Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Frans, Engels, Duits of Nederlands?

Frans, Engels, Duits of Nederlands?

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Bonjour tout le monde!
Ik ben hard Frans aan het leren maar het is moeilijkkk!
Het gaat natuurlijk wel steeds beter en simpele dingetjes kan ik al wel verstaan of zeggen. De kinderen in de kids club proberen me met alle macht Frans te leren en halen zelf alle geleerde Engelse woordjes uit de kast. Zo schattig! Maar ook alle andere talen… Ik was op school nooit een held in talen maar hier spreek ik Frans, Engels, Duits en Nederlands. Soms begin ik enthousiast in het Duits te kletsen tegen een Belgisch gezin of Engels tegen Nederlanders, maar gelukkig kan iedereen er wel om lachen.

Nederlandse kinderen

Gelukkig zijn er deze week ook wat meer Nederlandse en Belgische gezinnen op de camping gekomen waardoor het nu mijn beurt is om alle collega’s me raar aan te laten kijken om wat voor gek taaltje ik preek. Om een één of andere reden komen de Nederlandse kinderen niet zo snel naar de kids club, maar ze zijn wel altijd in de buurt en komen af en toe toch even kijken wat we aan het doen zijn. Aankomende week komt er weer een lading Nederlanders dus ik ben heel benieuwd! Mijn Franse collega probeert wat Nederlandse woordjes onder de knie te krijgen maar veel is echt onmogelijk voor haar om uit te spreken haha!


IMG_8571
             IMG_8575

De kids club

Waar we de eerste week begonnen met 4 kindjes in de kids club zijn dat er nu ongeveer 15. Elke dag hebben we een ander thema en vaak schminken we de kinderen. Donderdag hebben we 2 grote schilderijen op karton gemaakt, dit was een grote kliederboel maar ze vonden het geweldig! Helaas zijn de Fransen vaak maar 1 week op de camping dus bijna alle kindjes van deze week zijn ook al weer weg. Er is één meisje die er de hele zomer is omdat haar moeder ook op de camping werkt. Van haar kreeg ik een ketting met een enorme hanger van een prinses met de woorden “C’est vous!” (Dit ben jij!) En ja, natuurlijk heb ik hem de hele dag om gehad!

IMG_20160722_173926

Dit is Tim, en hij heeft de mooiste ogen die ik heb gezien…

IMG_20160723_151148

De ketting die ik heb gekregen.

Avondanimatie!

Natuurlijk doen we ook ’s avonds van alles voor de campinggasten! Soms komt er een bandje of draaien we een film op een groot scherm, maar 3 of 4 keer per week organiseren we zelf wat. Aan het begin van de week een disco als welkom voor alle nieuwe gasten, er is veel muziek waar ze hier in Frankrijk vaste dansjes op hebben en als er dan weer zo’n nummer komt staat echt iedereen op om mee te doen. Dat zal je op een camping in Nederland niet zo snel zien… I love it!

Ook hebben we 1 keer per week ‘Quizz et Jeux’ iedereen is verdeeld in teams en we beginnen met een Quizz en daarna gaan we spelletjes spelen. Het team die aan het eind van de avond de meeste punten heeft binnen gehaald wint een week gratis vakantie op de camping.

En we doen natuurlijk één keer per week onze eigen Presqu’île Show, wat deze week weer net zo’n succes was als vorige week!

IMG_8591 2

Quizz et Jeux, films uitbeelden

Volgende week

Morgen start ik al weer met de 4e week! We gaan een show met de kinderen maken volgens het script van Azteque. (de Franse organisatie waar mijn collega’s en ik voor werken) Het stuk is in het Frans dus hoe dat dan gaat met de Nederlandse kinderen is mijn een raadsel maar we zullen zien…

Vrijdag komen mijn ouders aan in Frankrijk om voor een paar daagjes hier in de buurt te kamperen. Volgend weekend ga ik dus lekker met paps en mams op stap om wat meer van de omgeving te zien!

Met zonnige groet,

Esmee

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!