Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Fietsen en avonturen in de Vendée

Fietsen en avonturen in de Vendée

3 minuten
30-01-2019
TOP Animation

Mijn eerste zomer was in 2015 in de Vendée. Ik stond toen als Nederlandse animatrice op een vakantiepark aan Lac du Jaunay. 

Zoals eerder beschreven had ik mijn eerste jaar best wel last van heimwee. Alleen op een camping staan hielp daar helaas ook niet zo goed tegen. Ik ging constant op zoek naar leuke activiteiten om mezelf een beetje af te leiden. Ik heb die zomer extreem veel gefietst, ook omdat ik geen auto mee had waardoor ik alles wel op de fiets moest doen.

Een ‘rondje’ rond het meer fietsen

Op een van mijn eerste avonden besloot ik een rondje rond het meer te fietsen. Er werd al door een aantal gasten gezegd dat ik dit écht moest doen en dat het niet zo ver was. Er werd tenslotte ook vaak hardgelopen. Ik besloot op een avond met goede moed het eens uit te proberen. Het eerste uur ging best wel goed, er was een vlakke weg en ik kon duidelijk zien welke kant ik op moest. Na een tijdje begon de weg wat hobbeliger te worden en moest ik een aantal keer van mijn fiets af om hem op te tillen. Nog steeds was er niets aan de hand. Tot ik op een begeven moment op de dam terecht kwam, nu moest ik bijna thuis zijn want die dam bracht me weer aan de goede kant van het meer. Niets was minder waar, de weg werd alleen maar hobbeliger.

Voorbereiding is key

Ik was ondertussen al 2 uur onderweg en het einde was nog niet in zicht. Toen begon ik toch wel een beetje zenuwachtig te worden. Want hoe ging ik dit oplossen, ik was al een tijdje niemand meer tegengekomen, m’n telefoon was leeg en ik had geen water meer. Als een oase in een woestijn doemde ineens de pannenkoekenboerderij op. Dit betekende dat ik weer aan de juiste kant was, nu hoefde ik alleen nog maar de heuvel op te lopen.

Mijn fietsavontuur werd een kleine fietsnachtmerrie! Ik heb meer gelopen dan gefietst en een paar dagen later kwam ik erachter dat er in het gebied ook slangen zitten! Ieuw! Zou ik het nog eens doen, ja misschien wel. Bereid ik me dan beter voor? Ja zeker wel!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!