Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

FAQ: vragen over werken op een kleine camping

FAQ: vragen over werken op een kleine camping

4 minuten
28-08-2018
Laura Melkert

Wanneer je zeven weken lang op dezelfde kleine camping staat, is de kans groot dat je elke week weer dezelfde vragen mag beantwoorden. In het begin van het animatie-avontuur moet je nog eventjes over je antwoorden nadenken, maar als het einde nadert staan alle antwoorden al paraat en komen ze er elke keer weer hetzelfde uit. 

De top 5 meest gestelde vragen op een kleine afgelegen camping

  1. Vind je het niet saai dan om alleen te werken/zijn? – Nee hoor, ik ben eigenlijk nooit alleen. Er zijn altijd wel kinderen of ouders in de buurt waarmee ik een praatje kan maken.
  2. Moet je dit doen voor je studie of als stage? – Nope, gewoon als vakantiewerk omdat ik het leuk vind!
  3. Hoe doe je boodschappen dan, omdat je nergens kan komen zonder auto? – Ik vraag aan/smeek gasten of ik mee mag met hun als zij boodschappen gaan doen als dit uitkomt.
  4. Heb je nog tips voor activiteiten in de omgeving? – Van andere gasten heb ik gehoord dat dit en dit heel tof is, maar zelf heb ik het nog nooit gedaan omdat ik geen auto heb. Van activiteiten buitenaf weet ik dus vrij weinig, maar over de camping zelf kan je wel alles aan me vragen!
  5. Hoe ben je hier eigenlijk terecht gekomen? – Met de auto, ha-ha, nee stomme grap: ik heb gewoon gesolliciteerd bij dit bedrijf *wijst naar T4A op shirt* in Nederland en kon daar mijn interesses aangeven van sport, niet té groot en dat ik een beetje mijn Frans wilde verbeteren. Toen hebben ze me dus hier geplaatst!

Dit zijn een beetje de standaard vragen die zowat iedereen aan je stelt. Vraag 3 is overigens een heel chille vraag, omdat je als reactie vaak krijgt dat je ook altijd met hun mee boodschappen mag doen! Daar heb ik zelf ook al een paar keer gebruik van kunnen maken gelukkig. Gasten willen écht veel voor je doen, als je het maar durft te vragen. Een beetje uit je comfort zone stappen is dus wel nodig. Dit voelt in het begin nogal raar aan, maar aan het eind van het seizoen voelt het al iets natuurlijker. 

De allerleukste vragen

Ook zijn er een aantal uitzonderlijke, maar vaak de allerleukste vragen die iemand aan je kan stellen. Zo ben ik bijvoorbeeld door families een keer meegevraagd om op m’n vrije dag mee te gaan kanoën en te gaan vissen en door de eigenaren meegevraagd om mee te gaan naar een paardrijles van hun kinderen (zelf heb ik niks met paarden, maar hé, het uitzicht was geweldig!).

Naast de uitstapjes is een andere topvraag of ik al gegeten heb. Naast animatrice word ik dus eigenlijk ook gewoon gezien als een vuilnisbak die de restjes wel opeet, omdat het anders toch weggegooid wordt. Hier heb ik echter helemaal geen moeite mee, want eten is life en zelf niet hoeven te koken scheelt weer afwas! 

Van persoonlijke tot praktische vragen, het belangrijkst is dat je altijd met een lach antwoord geeft. No matter hoe vaak je dezelfde vraag al beantwoord hebt. Als jij namelijk blij bent, zijn de gasten ook vaak blij en willen zij zelf ook een stapje extra zetten om jouw werk makkelijker en gezelliger te maken! 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!