Faites Attention: Des Vaches Jaunes!

Faites Attention: Des Vaches Jaunes!

Le 9 juillet

 Bonjour tout le monde,

Afgelopen woensdag heb ik mijn eerste miniclub- creatief gehad. De chaos tijdens viel wel mee, maar toen we klaar waren, was de ruimte ontploft… Hierbij dus wat tips die ik van de eerste paar keer miniclub heb geleerd.

  1. Grote kasten: ALLES, maar dan ook ALLES wat op de onderste planken ligt, zal worden gepakt. Dus ook al denk je: “Nu kunnen ze lekker spelen”, leg er gewoon één spel neer. Domino, muizenval en puzzels door elkaar… Beetje te veel om op te ruimen…
  2. Leg ook het papier niet op een grijpbare hoogt, want nu ook: ALLES wordt gepakt en dan valt ook ALLES naar beneden.
  3. Vertrouw NIET de gele rubberen koeien! ( Ik gebruikte ze als deurstopper: leuk én functioneel! Helaas heb ik geen kinderbrein meer en doorzag niet dat het eigenlijk skippyballen waren en het erg leuk was om ermee tegen elkaar aan te botsen en op de grond te vallen… Lesje VVV* )
  4. Voorlezen: heb je alleen Engelse kindjes? Zorg ervoor dat je een Engels boek hebt, zodat je geen verhaal hoeft te verzinnen bij de Franse plaatjes. En als je het helemaal goed wil doen: zorg ervoor dat er echte voorleesboeken liggen… En dus geen encyclopedie natuurkunde. (Ik vond mijn zelfverzonnen verhaal over de kapitein op zee die met een list de piraten in een racket lokte en naar de maan stuurde erg, uuh, vindingrijk. De kinderen vonden er echter niet zo veel aan; te weinig plaatjes…)
  5. Mogen kinderen lijm gebruiken? Ja hoor. Houd wel in de gaten dat ze niet de pot open maken, want dan heb je geen lijm meer…

Ook belangrijk: hoe gaat het met mij? Nu best prima. Ik heb wel wat zware daagjes gehad waarbij ik ’s avonds alleen at in dat grote lege huis (Was niet zo leuk). Nu praat ik wat meer en vaker met collega’s, Frans/ Engels / Nederlands en eet met hen; en mijn activiteiten komen wat meer op gang. Dus dat is fijn. Don’t worry, ze zijn heel lief voor me en ik word heel goed verzorgd.

Dus ik zeg: Woep Woep! Op naar week 2!!!

Bisous Maxime

 

* VVV= Veiligheid Voortdurend Voorop!

 

Muides-sur-loire

 

Over de blogger
Maxime Garritsen
Maxime Garritsen

Boe! Ik ben Maxime, geneeskundestudent uit Amsterdam. Deze zomer werkte ik op camping Château des Marais. Lees hier meer over mijn top zomer!

alle blogs van Maxime
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022