Externe activiteiten op de camping

Externe activiteiten op de camping

Komende zomer ga je waarschijnlijk heel veel activiteiten op de camping organiseren, maar er kunnen natuurlijk ook activiteiten buiten de camping georganiseerd worden. Op mijn tweede camping waren er bijvoorbeeld elke week externe activiteiten. Zo heb ik een tocht gemaakt met campinggasten en een vogelspotter om vogels te kijken. Ook was er elke week een tocht met ezeltjes en een picknick. Op mijn eerste camping heb ik een keer geholpen bij een autospeurtocht in de omgeving. Super tof allemaal!

Ezeltje rijden met picknick

De tocht met het ezeltje was altijd heel leuk! In de miniclub hing een inschrijflijst waarop iedereen zich aan mocht melden hiervoor. Elke woensdagmiddag kwam er dan iemand op de camping met een stuk of 4 ezels en een volle picknickmand en dan gingen we met wat campinggasten op pad. Het was niet een heel lange tocht, want vaak waren er kleine kinderen bij, maar het was wel altijd heel leuk om wat meer tijd met enkele gezinnen door te brengen. Perfecte gelegenheid om activiteiten te lijmen en om vrijwilligers te vinden die dierengeluiden wilden maken 🙂

Vogels spotten

Een andere tocht die ik gemaakt heb was met vogels spotten. We gingen samen met iemand die dat veel vaker deed en wat verrekijkers de berg op om tussen de bomen vogels te spotten. Helemaal op de top konden we even genieten van het uitzicht. Ook dit was weer een goede gelegenheid om met enkele families op te trekken. Er gingen ook veel kinderen mee die de dagen daarna vaker mee deden met het animatieprogramma.

Andere externe activiteiten

Deze voorbeelden zijn niet de enige externe activiteiten die je tegen kunt komen op je programma. Van collega’s kreeg ik bijvoorbeeld te horen dat ze meegeholpen hebben bij kanoën of een klimpark, rondleidingen gegeven hebben en meegedaan hebben met canyoning of paintball. Niet op elke camping zijn er externe activiteiten, maar grijp vooral je kans en ga lekker mee als begeleider als ze er wel zijn! Jij bent even van de camping af, je leert de campinggasten die meegaan goed kennen en je hebt een (meestal) gratis activiteit. Win-win-win.

Over de blogger
Manon Winter
Manon Winter

Bonjour! Ik ben Manon en ik hou van minidisco, de keukenprinses uithangen en crossfitten. Je kunt me tegenkomen tijdens de trainingen, waar ik de hele dag aan het stuiteren en dansen ben. Ik heb er al 3 zomers voor TeamAnimation opzitten en mag komende zomer nog een keertje!

alle blogs van Manon
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022