Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Eten met de campingbaas. Spannend? Echt niet!

Eten met de campingbaas. Spannend? Echt niet!

3 minuten
26-06-2019
TOP Animation

Soms heb je geluk en hoef je niet zelf te koken op de camping! Superfijn! Echter bestaat er dan ook de kans dat je bij je campingbaas aan tafel moet schuiven. Hoe je daar mee omgaat, lees je in deze blog.


Eetgewoontes

De Fransen eten net iets anders dan dat je gewend bent in Nederland. Ze eten namelijk twee keer op een dag een warme maaltijd en vrij uitgebreid , zowel bij de lunch als het diner. De lunch is wel rond dezelfde tijd als in Nederland, alleen het avondeten doen Fransen rond 20/21 uur. Gelukkig is de lunch zoveel dat je het wel kan volhouden tot die tijd. Mee-eten met de campingbaas, betekent aanpassen aan deze tijden en eten wat de pot schaft. Vaak veel aardappel, brood of pasta en veel vlees of vis en zeer weinig groenten. Ook is het vaak simpel van smaak; zo gebruiken ze weinig kruiden. Het leuke hieraan is, is dat je dingen zult proberen die je anders nooit zou hebben gegeten.


Gespreksonderwerpen

Eten met de campingbaas kan heel spannend zijn, ze kunnen wat geslotener zijn en/of op je neerkijken. Dus waar ga je het tijdens de maaltijd nou over hebben? In elk geval vinden ze het heel interessant om te horen over je werkzaamheden en hoe het bijvoorbeeld gaat in de miniclub, of er veel animo is en wat voor activiteiten je doet en hoe deze zijn gegaan. Dit is een heel veilig onderwerp en wie weet komen er nog nieuwe ideeën uit.

Mijn ervaring is dat campingbazen erg internationaal zijn ingesteld en veel willen leren over andere culturen, zeker de Nederlandse gewoonten omdat er veel Nederlandse gasten zijn. Ook vinden ze het leuk om een aantal basiswoordjes te leren zodat ze dit bijvoorbeeld bij het begroeten van de gasten kunnen gebruiken. Andersom zijn zij ook heel trots op Frankrijk, dus toon interesse, vraag over de regio en over hun familie.

Als je een probleem ter sprake wil brengen, omdat tijdens het eten bijvoorbeeld het enige moment is dat je campingbaas kan spreken, pak dit dan erg voorzichtig aan. Nederlands zijn erg direct, Fransen daarentegen draaien er juist heel erg omheen. Zoals de ongeschreven etiquette zowel in Nederland als Frankrijk voorschrijven: vermijd onderwerpen zoals politiek en religie.

Wees niet te zenuwachtig. Met deze tips moet het zeker goed komen!


P.S. Op de foto sta ik met de dochter van een van de campingeigenaren omdat ze me zo leuk vond ;)

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!