Escape rooms op de camping

Escape rooms op de camping

 Sinds een paar jaar zijn escape rooms erg ‘hot’. Bijna iedereen heeft al eens een escape room geprobeerd. Om die reden bedacht ik dat je ook een (simpele versie van een) escape room kan maken. Hieronder laat ik zien hoe je een escape room kan maken.

Benodigheden voor escape rooms

Ten eerste heb je een ruimte nodig die op slot kan. Ik had het geluk dat wij een leegstaand hok naast de animatieruimte hadden staan. Dit huisje had twee deuren. Ik liet altijd een deur open staan, in geval van brand, onwel worden of andere noodgevallen. De mensen moesten proberen om te ontsnappen via de andere deur.

Ten tweede moet je enkele puzzels bedenken. Aangezien het een camping escape room is, hoef je het niet al te moeilijk maken. Je moet gebruik proberen te maken van de spullen die op een camping staan. Zo heb ik verschillende dingen geprint, waar puzzels en andere spelletjes op stond. Daarnaast hadden wij nog een lamp en een spel kaarten. Hiermee kan je al een escape room maken. Heb je nog enkele dingen extra nodig, kan je aan je baas vragen of je dat mag kopen. Zo hadden wij nog een paar sloten nodig, en een paar wekpotjes, waar je heel makkelijk dingen in kan opsluiten.

Ten derde moet je de kamer inrichten, alle spellen een plek geven, en misschien eerst te laten testen door andere medewerkers. Daarnaast kan je er nog een verhaal aan verzinnen (bijvoorbeeld dat er een geest op de camping is). Ook kan je kijken of er nog spullen zijn die de kamer extra sfeer geven, zoals nepsleutels, het verduisteren van de lampen en andere dingen.

Als laatste heb je promotie nodig en campinggasten die het willen doen. Zorg ervoor dat je een makkelijke versie voor kinderen hebt, en dat de kamer in verschillende talen uit te voeren is.

Ben je nou helemaal gemotiveerd om een escape room te maken. Stuur mij vooral een bericht, zodat ik je kan helpen met het verzinnen van de escape room en laatste tips.

Over de blogger
Mees Hageman
Mees Hageman

Mijn naam is Mees en ik heb alweer drie zomers gewerkt voor TeamAnimation. Daarnaast heb ik ook een jaar het voorseizoen gedraaid, waardoor je meemaakt hoe een camping en het campingpersoneel toeleeft naar de zomer, wat super leuk is om te zien. Dit jaar zul je enkele blogs van mij zien op deze site!

alle blogs van Mees
Vacature bij deze blog populair
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022