Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Escape rooms op de camping

Escape rooms op de camping

2 minuten
15-02-2019
TOP Animation

 Sinds een paar jaar zijn escape rooms erg ‘hot’. Bijna iedereen heeft al eens een escape room geprobeerd. Om die reden bedacht ik dat je ook een (simpele versie van een) escape room kan maken. Hieronder laat ik zien hoe je een escape room kan maken.

Benodigheden voor escape rooms

Ten eerste heb je een ruimte nodig die op slot kan. Ik had het geluk dat wij een leegstaand hok naast de animatieruimte hadden staan. Dit huisje had twee deuren. Ik liet altijd een deur open staan, in geval van brand, onwel worden of andere noodgevallen. De mensen moesten proberen om te ontsnappen via de andere deur.

Ten tweede moet je enkele puzzels bedenken. Aangezien het een camping escape room is, hoef je het niet al te moeilijk maken. Je moet gebruik proberen te maken van de spullen die op een camping staan. Zo heb ik verschillende dingen geprint, waar puzzels en andere spelletjes op stond. Daarnaast hadden wij nog een lamp en een spel kaarten. Hiermee kan je al een escape room maken. Heb je nog enkele dingen extra nodig, kan je aan je baas vragen of je dat mag kopen. Zo hadden wij nog een paar sloten nodig, en een paar wekpotjes, waar je heel makkelijk dingen in kan opsluiten.

Ten derde moet je de kamer inrichten, alle spellen een plek geven, en misschien eerst te laten testen door andere medewerkers. Daarnaast kan je er nog een verhaal aan verzinnen (bijvoorbeeld dat er een geest op de camping is). Ook kan je kijken of er nog spullen zijn die de kamer extra sfeer geven, zoals nepsleutels, het verduisteren van de lampen en andere dingen.

Als laatste heb je promotie nodig en campinggasten die het willen doen. Zorg ervoor dat je een makkelijke versie voor kinderen hebt, en dat de kamer in verschillende talen uit te voeren is.

Ben je nou helemaal gemotiveerd om een escape room te maken. Stuur mij vooral een bericht, zodat ik je kan helpen met het verzinnen van de escape room en laatste tips.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!