Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Ervaringen van een oudentertainer

Ervaringen van een oudentertainer

4 minuten
12-08-2020
Joëlle Coelingh

Goed, sta je dan. Dag een van je zomer als entertainer op een camping. Nieuwe mensen, nieuwe entertainers, nieuwe locatie, maar wat had ik er zin in! Vol enthousiasme heb ik 3 zomers gewerkt in Frankrijk. Iedere zomer zei ik ‘Dit was superleuk, maar dit was m’n laatste seizoen. Het is goed zo.’ en toch solliciteerde ik in november zodra het weer kon.

In mijn eerste jaar was ik net 18 en stond ik op een camping in de Drôme. Ik werkte in een team met nog drie andere collega’s van TeamAnimation, waarvan twee entertainers al meerdere jaren ervaring hadden en de derde collega docent Frans was. Superhandig! De gezelligheid die ik kende van de training van TeamAnimation werd op de camping doorgetrokken in het team, de werksfeer en het werken met kinderen en campinggasten.


Je leert jezelf kennen
Als eerstejaars entertainer ging er een wereld voor me open. Ik heb dat jaar zoveel geleerd! Voor mij was het de eerste keer dat ik alleen, zonder familie, naar het buitenland was. Met het team deden we veel samen, maar je wordt heel zelfstandig tijdens een zomer als entertainer. Ik stapte over mijn onzekerheid heen. Daar waar ik bijvoorbeeld een hekel had aan presenteren, klets ik nu hele verhalen aan elkaar voor de hele camping in verschillende talen.

Ook kwam ik erachter hoe leuk ik het werken met jonge kinderen vind. Ik was altijd al dol op kinderen, maar een hele zomer lang kinderen kunnen laten lachen om de kleinste dingen is het allerleukste wat er is.

Kijk om je heen
In je eerste jaar is het logisch dat je nog niet alles weet, maar ook als je al eerder op een camping hebt gestaan, zal jouw camping het net weer anders doen dan de vorige. Het is daarom vooral belangrijk dat je luistert naar anderen, sta open voor feedback en ga mee in wat je collega’s doen. Na de eerste dagen weet je waar alles is, waar de spullen liggen en waar de vaste gasten op de camping staan.

Neem de tijd voor mensen en onthoud wat ze je vertellen, dan kun je daar later op aanhaken als de kinderen weer in de miniclub zijn of als je de ouders tegen komt in het restaurant van de camping. Maak een praatje, glimlach de hele dag en begroet iedereen die je tegen komt "Bonjour, ça va? Hallo, hoe gaat het? Guten Morgen, wie gehts?'.

Het past bij jou
Hoe spannend het ook is wanneer je in de auto, de bus of het vliegtuig stapt naar jouw camping. Je hebt de hele reis om erover na te denken en dat maakt het misschien nog wel spannender. Onthoud dat het altijd goed komt! TeamAnimation plaatst jou op een camping of vakantiepark die bij jou past. Ik belde na twee zomers gewerkt te hebben op dezelfde camping naar kantoor ‘Ik wil graag naar dezelfde soort familiecamping, maar niet diezelfde camping’ en *poof* die zomer stond ik op een camping die net zo goed bij mij paste als de vorige. TeamAnimation neemt jou aan als ze die fantastische entertainer in jou zien. Geloof me, dit werk past bij jou!

Ik heb 3 zomers gewerkt als entertainer, maar helemaal afscheid nemen kon ik nooit. Gelukkig voor mij biedt TeamAnimation het hele jaar door genoeg opties om mensen, jongeren en kinderen te laten lachen.


WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!