Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Ervaring van afgelopen seizoen: help tieners op je camping!

Ervaring van afgelopen seizoen: help tieners op je camping!

5 minuten
22-10-2021
TOP Animation

Je kent ze vast wel, tieners op je camping die nog mee moeten met hun ouders maar eigenlijk liever thuisblijven. Ze liggen de hele dag bij het zwembad en ’s avonds struinen ze over de camping en zorgen vaak voor overlast. Veel campings hebben tieners, maar er is vaak niet veel te doen voor tieners. Hoe kun je er voor zorgen dat deze verveelde groep tieners niet vervelend gaat worden én ook de tijd van hun leven hebben? Deze zomer had ik het geluk om weer een jaar met tieners te mogen werken. Als je eenmaal goed contact hebt met de groep is het enorm leuk en handig. Als je dingen moet sjouwen of je hebt iemand nodig voor de mascotte willen ze maar al te graag helpen. In deze blog staan tips en tricks voor hoe je om kunt gaan met tieners op je camping.

De doelgroep tieners

Welke kinderen vallen nu precies onder tieners? Voor het ADOS-pakket geldt dat tieners 14 jaar of ouder moeten zijn. Kinderen die 12 zijn kun je ook onder tieners laten vallen, maar dan zitten er grote leeftijdsverschillen in de groep. Voor de ouderen is het dan minder aantrekkelijk en juist voor die groep wil je animatie doen. Er is een groot verschil als je naar de brugklas gaat of al start op het mbo. 14 jaar is daarom een mooie grens voor de tiener groep. Het kan soms best lastig zijn om goed contact te leggen met de tieners of ze te vinden. Loop soms ’s avonds een rondje en zoek uit waar hun hangplek is. Vraag ook vooral aan de tieners wat ze zelf willen doen en zet een speciale activiteit voor hen op het programma. Benoem dat ook vooral dat het speciaal voor hen is en dat jongere kinderen niet mee doen.

Jongeren slapen uit

Een van de dingen die ik heb gemerkt terwijl ik met tieners aan het werk was is dat ze uitslapen. Het heeft weinig zin om elke ochtend om 10 uur een activiteit voor tieners te organiseren, ze slapen dan nog. Zo rond de middag komen tieners hun bed uit en gaan dan aan het zwembad liggen. Als je een strand op de camping hebt, of in het buurt, is het leuk om in de middag met de groep naar het strand te gaan. Zo zijn ze van de camping af, en heeft de camping geen last van ze, en zelf vinden ze het ook heel leuk want de ouders zijn niet in de buurt. Op het strand kun je dan spelletjes spelen, denk aan Weerwolven van Wakkerdam, Qwixx of kaarten. Ook is het leuk om een volleybal mee te nemen en potjes te gaan volleyballen. Zo kun je ook op een laagdrempelige manier kennis maken met de groep tieners.

Avondactiviteiten zijn een groot succes

In de avond is het een groot succes om sporttoernooien te organiseren voor de 14+ tieners. Volleybal en voetbal zijn grote successen bij mij op de camping. Omdat niet iedereen van sporten houdt is het ook leuk om grote spellen zoals Levend Stratego of Crazy 66 te doen. Levend Stratego is ook een goed spel om een eindje van de camping af te doen, dus ga ook vooral opzoek naar een stuk bos of een groot veld in de buurt van de camping. Voor Crazy 66 is het leuk om een prijsje te doen voor het team dat gewonnen heeft. Vaak heeft de camping wel iets van merchandise wat ze beschikbaar willen stellen.

Externe activiteiten zijn ook erg leuk om te doen met een groep tieners. Kijk of er in de buurt iets van een klimbos, Canyoning of waterval zit waar je met de groep heen kunt. Soms zijn bedrijven bereidt om een groep op te halen van de camping en anders zijn er altijd wel ouders beschikbaar. Externe activiteiten zijn altijd enorm gezellig en zorgen voor een goede band in de groep.

Je bent onderdeel van de groep

Met tieners praat je anders dan met kleine kinderen. De gesprekken kunnen soms erg serieus worden. Het is belangrijk dat je onderdeel van de groep bent, maar ook nog wel gezag hebt. Het is niet fijn als de groep over je heen gaat lopen. Pas daarom ook op met dat het niet te gezellig wordt soms en dat ze over je grenzen heen gaan. Maak grapjes met de groep, maar verwacht dat ze ook grapjes terug gaan maken.

Als je eenmaal een leuke groep tieners hebt op de camping is het werken met tieners enorm gaaf. Kijk daarom ook vooral of je ruimte hebt om met deze leeftijdsgroep aan de slag te gaan. Met de tips en tricks uit dit blog moet dat zeker goedkomen!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!