Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Enthousiaste ouders op de camping

Enthousiaste ouders op de camping

3 minuten
07-02-2018
Nicole Kuijf

Wanneer je aan de slag gaat op een camping kom je veel verschillende mensen tegen. De campingbaas en je collega’s bijvoorbeeld. Maar als animatrice krijg je natuurlijk vooral te maken met de gasten en enthousiaste ouders. 

Het verschilt per camping met welke leeftijdscategorie je te maken krijgt. Zo mocht ik mij op mijn eerste camping vooral richten op de kinderen terwijl er op mijn tweede camping ook avondactiviteiten waren voor het hele gezin.  Wat mij wel opviel op alle drie mijn campings was dat ik maar met één collega in het animatieteam zat waardoor het erg moeilijk was om bijvoorbeeld grote spellen te organiseren.

Enthousiaste ouders zijn overal

Maar nu komt mijn tip: enthousiaste ouders zijn overal! Sterker nog, enthousiaste kinderen nemen vaak enthousiaste ouders mee. Hoe kun je deze mensen herkennen: ze zijn vaak geïnteresseerd in het animatieprogramma en maken graag een praatje met je. Ze komen bijvoorbeeld vaak kijken als zijn of haar kind mee doet met een activiteit. Misschien betrap je ze wel op het stiekem meedansen van de minidisco. Het is helemaal niet gek om deze mensen eens te vragen om een vos te zijn in de vossenjacht. Of als een ouder van knutselen houdt zijn extra handen bij die moeilijke knutsel die op jouw programma staat misschien wel heel erg fijn.

Ouders vinden het vaak juist heel fijn om ergens bij betrokken te worden. Zo speelden wij op mijn tweede camping het dierengeluidenspel. We hadden aan verschillende ouders van kinderen in de miniclub gevraagd om een dier uit te beelden. Wij genoeg mensen, zij een gezellige avond met een boekje en een glaasje wijn voor de tent. Dat ze daarvoor af en toe een aap moesten nadoen, dat vonden ze helemaal prima. De kinderen vonden het helemaal spannend dat hun ouders mee bleken te doen met het spel.

Alleen maar voordelen

Dus mocht je deze zomer op een camping staan, denk er dan aan om de ouders er ook eens bij te betrekken. Dit kan heel veel leuks opleveren. Ik heb bijvoorbeeld nog steeds contact met gezinnen die in 2016 bij mijn op de camping hebben gestaan, waardoor ik nog regelmatig een update krijg hoe het met ze gaat. Super leuk en super gezellig om als je op de camping staat ook mensen te hebben waar je een praatje mee kan houden, of bij mag komen eten.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!