Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

EINDELUUUKK!!

EINDELUUUKK!!

6 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Jaaaajaa, veel te laat blablabla, maar dan na 4 weken is het eindelijk zo ver, blog numero 4 haha. De echte vrije tijd die je hier over houdt is ver te zoeken, denk je je goed te hebben “verscholen” in je mobilhome tussen de middag, waarvan het adres natuurlijk strikt geheim is voor iedereen hier op de camping, hoor je in gefluister “JAAAAAAA VOLGENS MIJ WOONT ZE HIER!!” Staan er 4, 5, 6, 7 hyperactieve schattige kindjes voor m’n deurtje met tekeningen, loom bandjes of gewoon voor de gezelligheid. Ai, boze huisgenoot achter me aan, want ja het adres mocht ik natuurlijk om die reden niet meer vertellen aan de kinderen… Ook al vind ik het stiekem super gezellig!

Maar wat vliegt de tijd hier! Het ene moment sta je nog in Rennes met je goede bedoelingen, overzware koffertje aan voedsel en het andere moment zit je in je mobilhome te bedenken hoe je het beste de afgelopen 4 weken kunt beschrijven op een zo kort mogelijke manier. Tussendoor is het WK even voorbij gewaaid, waar ik ook zeer leuke beelden van heb uiteraard… De oranje 65+ invasie in “le bar” was weer eens hilarisch om te zien tijdens de penalty! Beelden volgen nog!

En verder, het Franse leven begint me nu een beetje gewend te worden. Opstaan doen we om half 8 of 8 uur, ontbijten, en daar wint mijn ritueel het toch van het Franse (e.g.: kiwi, nectarine, thee, soja yoghurt met honing, walnoten, havermout en flakes met rode vruchten, sorry Mr. Baguette) dan vertrek ik rond kwart voor 9 of 9 uur richting m’n tweede huis, “Le Club Enfants” waar ik van half 10 tot kwart over allemaal kleine aapjes om me heen heb. Een kleine siësta hier tussen kwart over 12 en half 2, want daarna is het tijd voor de voorbereidingen voor de sportactiviteiten zoals Tir a L’arc (boogschieten), waterpolo of voetbalcompetitie. 2 uur later vlieg ik weer richting de mobilhome, kleed me als een speer om, verander de aquagym playlist en vlieg weer terug richting het zwembad waar iedereen al klaar staat om te aquagymmen, (geeft altijd zo veel energie als mensen klaar staan voor je activiteit!) Vervolgens is het volle 300% geven tijdens de aquagym om 5 uur met alles erop en eraan en daarna nog een volle 300% geven tijdens de minidisco om 6 uur, waarbij je een volle 300% terugkrijgt als je die lieve gezichtjes ziet stralen en lachen! Wat soms ook uit loopt tot eh.. geïmproviseerde balletlessen, Manga tekenlessen van Zaida of “laten-we-allemaal-onze-kunsjes-aan-de-juf-zien”… Waardoor je vervolgens om 8 uur iedereen bijna de deur uit moet schoppen, omdat bezorgde ouders de kinderen overal zochten voor het avondeten… (oops) Dan is het SCHOONMAAKTIJD, breekt de dag een beetje inclusief voorbereidingen voor de volgende dag voor de miniclub. En dan om half 10/half 11 is het etenstijd, daarna nog kletsen in “le bar” met de diehard Engelsen/Ieren die iedere dag de pot van de bar spekken of collega’s en rond 1 uur is het weer richting huis! Iedere maandag en donderdagavond is er ook een bandje of line-dance-les avond.

En dan is de grootste happening van de vakantie nog niet verteld… De karaokeavond, die hier anderhalve week geleden was gepland. “Zaida, je bent de animatrice, ik wil dat je een rondje camping doen, mensen vertellen dat het heel gezellig is als ze komen, want jij gaat zingen.” Aldus de campingbaas“  Jaa.. is goed.. WACHT EVEN WAT!?!?!”. Van nature heb ik al een hese, bijna mannelijk te noemen, zwakke stem die na veel praten, gedril tijdens de aquagym en avondjes in de bar ook niet veel beter klinkt, maar hey, voor een animatrice zou dat geen reden zijn te passen tijdens de karaoke avond. Tijdens mijn rondje camping ook maar iedereen even gewaarschuwd dat ze beter oordoppen kunnen meenemen, om gehoorbeschadiging te voorkomen… En ja toen het moment er dan echt aan zat te komen, was het “IDEEEEEEEEEEEEEEETJE!” Dus vroeg ik om de, jaja enige… echte LOGOBITOMBO (heel bekend Frans nummer/ Franse dans) en met een hele horde kinderen achter me stond ik met de volle 300% de Logobitombo te doen op het “podium” even later de Tsjoe Tsjoe Wa en de Mueve la Colita… fieuww.. zijn we daar weer even goed van af gekomen.

Echt een rustige vakantiebaan zou ik het niet noemen, maar wel een extreem leerzame, gezellige, leuke en vernieuwende vakantiebaan. Soms lijkt het net of je jarig bent en wordt je overspoeld met de hippe loombandjes, kaartjes, tekeningen, koekjes, taart of knuffels, maar het liefste cadeautje was nog wel een Frans meisje met haar broertje die met open armen op me af kwam rennen toen ik net even een heimwee momentje had naar huis en me een kus op de wang gaf… Net het perfecte moment, dat je dag of week weer helemaal goed maakt. FORMIDABLE!

A tout a l’heure tout le monde!

Oh ja, ik snap ook trouwens waarom het de Fransen hier geen Engels praten, bij alles, maar dan ook alles op tv zit een voice over in het Frans, series, interviews of tv-shows, trots dat de Fransen zijn op hun eigen taal!

Na een uitputtende, actieve en energievolle minidisco en aquagym:

”Ik vind u wel fit hoor juf!”

[codepeople-post-map]

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!