Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

EHBT: Eerste hulp bij themaweken

EHBT: Eerste hulp bij themaweken

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Door de maanden heen zijn mijn blogs, naast de gebruikelijke leuke quotes en verhalen, steeds meer op kleine zelfhulpboeken gaan lijken. Ik zat op een camping waar weinig samen werd gegeten, ik moest dus altijd koken voor een persoon. Daaruit ontstond het idee van de Keukenprinses en het Campinggasstel, een blog met simpele eenpersoons gerechten, gemakkelijk te bereiden op de camping. Mijn volgende blog in deze reeks bood de oplossing voor het overschot aan stokbrood wat ik had aan het einde van iedere week: caesar salades en pizzabroodjes. Deze keer wil ik het echter over heel iets anders hebben, namelijk themaweken! Als kersverse animateur of animatrice heb je natuurlijk de wereld aan leuke ideeën, maar hoe zet je dit om in een concreet thema?

Vorig weekend was de Oud Medewerkersdag, die heel toevallig samenviel met de ‘International act like a child day’. Geloof me, we waren net zo enthousiast minidisco aan het dansen en net zo fanatiek met het smokkelspel als kleine kindjes. Nee, volwassen zijn we nog lang niet. Maar naast een hele leuke dag, was het ook heel functioneel. Zo’n reünie is namelijk de ideale gelegenheid om al je creatieve ideeën met collega’s uit te wisselen. Voor mij was het echter ook de confrontatie met het feit dat ik Bart al ongeveer een jaar beloof om mijn themaweken op te sturen. Ik heb hem toen ook maar gelijk beloofd om er even een blog over te schrijven, als ik dan toch bezig ben.

Dus bij deze Bart, vandaag heb ik de laatste documenten opgestuurd. Zoals beloofd. Krijg ik dan nu eindelijk een ijsje?

Nee, grapje. Maar nu even ter zake, hoe zet je al die ideeën om in een goed programma? In eerste instantie kies je een thema wat je aanspreekt. Mijn voorkeur gaat uit naar bekende films of tv-programma’s omdat die vaak internationaal zijn. Maar ook je favoriete stripheld of een wereldberoemde popster is erg geschikt. Daarna bedenk je leuke knutselideeën en spelletjes die bij je thema aansluiten. Er staan veel leuke ideeën op internet, maar binnenkort komen er dus ook voorbeelden op de site van Team4Animation, waar precies durf ik nu niet te zeggen. Leef je uit en gebruik je creativiteit, maar bovenal: hou het simpel. Wat jij bedenkt is slechts de basis, hoe minder regels, hoe creatiever de kinderen. Minions zijn niet geel, die zijn roze of groen. Doornroosje hield toch eigenlijk meer van madeliefjes en Peter Pan is eigenlijk een vrouw, niks is te gek en alles kan.

Dat was het voor nu, volgende keer meer over regenprogramma’s, maar laten we hopen dat die niet nodig zijn… À tout à l’heure et bonne chance!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!