Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

De eerste week!

De eerste week!

3 minuten
09-07-2016
Esmee Leusenkamp

Bonjour!

Of eigenlijk ‘Bonsoir’ het is namelijk al weer 11 uur. Mijn eerste week in Zuid-Frankrijk zit er op en ik heb vandaag genoten van mijn vrij dagje. Ik begin al in het Engels te denken met af en toe een Frans woord tussendoor want daar word ik ook steeds beter in. En er is gewoon al 1 van de 8 weken voorbij!

IMG_20160708_123752           IMG_20160707_202434

Aankomst

IMG_20160702_104312

De huisschildpad die in de achtertuin woont.

Vorige week vrijdag werd ik door een jongen van de animatie opgehaald op het busstation in Toulon. De jongen heet Elie en is de chef animatie. Hij spreekt bijna geen Engels maar we redden ons prima samen. Er is ook een meisje voor de animatie waarmee ik veel samenwerk. Ze heet Alexandra en is 25 jaar. Elie doet de sport, Alexandra en ik de kinderen en het avondprogramma doen we met zijn 3en. We slapen met 6 personen in een appartement 10 minuutjes rijden van de camping af. Mijn collega’s Elie en Alexandra, een meisje van de receptie Florine, haar vriend Clement en een man van de receptie Aaron. Het is een super appartement met vaatwasser, wasmachine, oven, magnetron, balkon, tuin en huisschildpad. Op de camping hadden ze iemand verwacht die vloeiend Frans kon dus dat vonden ze in het begin niet zo grappig, maar volgens mij heeft iedereen er nu wel vrede mee. De eigenaresse van de camping is ook Nederlands en ze is echt een schat!

 

 

Al 1 week voorbij…

Soms lijkt de tijd te kruipen, dan word het me allemaal een beetje veel,  Frans leren, het animatie vak leren, zonder mijn vrienden en in Frankrijk… Mijn collega’s zijn super leuk maar voor hen is het soms ook vermoeiend omdat ze altijd extra moeite moeten doen om met mij te communiceren. Gelukkig spreken mijn meeste huisgenootjes Engels maar als ze met bijvoorbeeld het eten aan het kletsen zijn dan gaat het zóóó snel dat het net Chinees is… Er is nu 1 Belgisch gezin op de camping en daarmee het eerste Nederlandssprekende gezin.

IMG_20160704_115830       IMG_20160705_191356      IMG_20160705_180149

EK voetbal!

Maar ondanks dat heb ik het vooral heel erg naar mijn zin hier! De avonden zijn super gezellig hier. (mede omdat de Fransen schijnbaar pro zijn in veel drinken de hele dag door) Eergisteren was de halve finale van het EK voetbal Frankrijk tegen Duitsland. En ze hebben gewonnen!!!! Gisteren avond hebben we met al het campingpersoneel friet met mosselen gegeten en morgen avond beginnen we met een welkom praatje en drankje voor alle nieuwe gasten op de camping en daarna is het weer voetbal tijd! Vandaag heb ik samen met Elie boodschappen gedaan voor de finale morgen. Wij zijn er helemaal klaar voor!

 

VIVA LA FRANCE !!!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!