Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Eerste dag op je camping in Frankrijk be like

Eerste dag op je camping in Frankrijk be like

3 minuten
17-07-2018
TOP Animation

Nou, hoppa, daar zijn we dan hoor. FRANKRIJK! En wat ben je nu al mooi. Het zonnetje schijnt volop, de omgeving is geweldig en de kikkers zijn te horen op de achtergrond. 

De reis

Na een lange, maar erg gezellige autorit met een T4A collega (lees: minidisco muziek en de Franse voetbalwedstrijd proberen te volgen op de radio) ben ik aangekomen op de camping. Na een klein gilletje van de eigenaresse toen ze me zag, vervolgd door 4 maal 2 zoenen van de hele familie, kan ik zeggen dat het avontuur als animatrice deze zomer toch echt begonnen is. 

Het Frans

Het is een kleine camping en dus sta ik in mijn eentje. Het Frans spreken gaat tot nu toe eigenlijk wel goed! Of nja, prima. Oké, misschien toch nog maar redelijk. Er wordt al verteld tegen de Fransen dat ze langzaam tegen me moeten praten zodat ik het kan verstaan. Let me tell you, sommigen nemen dit erg letterlijk en doen 5x zo lang over een zin! Dit vind ik overigens helemaal prima, want hey, ik kan nu wel alles verstaan en praat gewoon net zo langzaam terug! Grapje, kon ik maar al net zo snel terug praten. 

Voorbereidend werk

Vandaag heb ik een planning gemaakt voor de komende week en, na goedkeuring van de eigenaresse, opgeplakt waar iedereen het kan zien! Van kampvuur, naar petanque tot aquagym, alles mag. De eerste kindjes zijn al gespot, maar het moet nog een beetje op gang komen. Of de activiteiten deze week dus al druk zullen zijn, vraag ik me af, maaar promoten kan wonderen doen! 

Gezelligheid

De slaapplek is nog eventjes wennen; zo had ik een caravan verwacht maar is een grote tent de werkelijkheid. Flexibel zijn is ook een kunst. De schoonmaakster is wel gezellig mijn buurvrouw en samen proberen we dan voor de tent een gebrekkig Frans/Engels gesprek te voeren. Voor een duik nemen in de meest heldere rivier zijn de enige benodigde woorden C’EST FROID al genoeg om een band met elkaar te creëren. 

Al met al is het nog eventjes wennen allemaal, moet het echte animatiewerk nog beginnen en is het Frans spreken ingewikkelder dan verwacht. Toch ben ik nog net zo enthousiast! 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!