Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Eerste dag

Eerste dag

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Bonjour tout le monde,

Voor degene die mij nog niet kennen zal ik mij even voorstellen. Ik ben Tanja en ik kom uit Mierlo (dichtbij Eindhoven). Vorig jaar heb ik ook gewerkt voor Team4Animation en ben ik 5 weken weggeweest op camping Nubliére in Annecy. Toen heb ik ook geblogd en dat leek mij dit jaar ook weer leuk om te doen. Dit jaar zit ik 8 weken op camping Paradis de Bazas vlakbij Bordeaux.

Oh ja, ik kan niet echt korte blogs typen, maar ik zal proberen de volgende wat in te korten! 😉

Vandaag is mijn eerste dag op de camping. Gistermiddag ben ik thuis rond 13u vertrokken richting Schiphol. Hier aangekomen bleek ik mijn boardingpass kwijt te zijn.. die was ik verloren toen ik de koffer uit de auto haalde. Oeps, gelukkig heeft mijn moeder hem nog teruggevonden op de plek waar de auto stond! Daarna de bagage ingecheckt en op zoek gaan naar wat te eten, want ook dat was ik vergeten en lag nog in de auto.. De gate ging open en ik moest afscheid nemen van mijn ouders. Ik hield het gelukkig wel droog. Voor het eerst alleen vliegen is toch best spannend. Ik moest door zo’n beveiligingspoort (vond ik stiekem best leuk). Benen wijd, armen omhoog en wachten tot je gescand bent. Bleek dat er iets in mijn haar zat.. wat gelukkig mijn haarelastiek was. Ik kon meteen doorlopen naar de gate waar ik even in de rij moest staan en daarna konden we al het vliegtuig in.

Op het moment dat er een grondstewardess langskwam begon ze ineens tegen mij te praten. ”Hey, je bent van Team4Animation, ik heb daar ook voor gewerkt toen ik 18 was!” Super grappig natuurlijk. Ik moest vrijwel meteen huilen, van de spanning, want ja alleen vliegen is best eng. Gelukkig stelde ze mij gerust en was er een lieve mevrouw met kind, die ook nog eens achter mij zat in het vliegtuig. Zij heeft mij gesteund en ik mocht haar hand vasthouden tijdens de vlucht! YES, dacht ik want ook toen we opstegen moest ik van de spanning even wat tranen laten.. Pff vliegen is zo niet mijn ding!

Gelukkig ging de vlucht snel voorbij en werd ik op Bordeaux opgewacht door de zoon van de campingbaas. Ik rondkijken of er iemand met een bordje stond met daarop: Tanja. Maar helaas ik hoorde alleen mijn naam en toen kwam er een jongeman op mij afgelopen: ”Are you Tanja?” ”Yes that’s me!” Toen kwam eigenlijk nog het ergste van de rit.. het was 36 graden in Bordeaux en de auto waarin ik naar de camping gebracht werd was de airco van kapot. De hele weg met een raam open gereden, maar geen frisse lucht helaas. Nog nooit heb ik zoveel gezweet volgens mij (thuis weten ze dan wel hoeveel ik op dat moment gezweet moet hebben)!

De rit verliep verder vlekkeloos en die jongen kletste goed in het Engels met mij. Aangekomen op de camping werd ik hartelijk ontvangen door het personeel: 2 zoenen op de wang was in het begin best lastig want ik wilde er 3 geven! De campingbaas spreekt Nederlands en gelukkig kon ik toen even in het Nederlands kletsen. De rest van de avond heb ik eigenlijk niet veel gedaan. Gegeten bij de bar, mobile home in orde gemaakt en mijn spullen uitgestald. Daarna nog tot 23u bij de bar gezeten met de andere animateurs en de zoon van de baas. Ik verstond er een beetje van, maar ze praatte gelukkig langzaam tegen mij!

Tot nu toe heb ik zeker een goed gevoel over de komende weken. Morgen ben ik een dagje vrij. ’s Ochtends ga ik met de zoon van de campingbaas (BOB) naar de supermarkt om boodschappen te doen. Daarna even rondje camping en relaxen aan het zwembad. Om 14u verwachten ze heel veel gasten die aankomen en dan sta ik paraat om de Nederlandse gasten de weg te wijzen!

Nou nu is het tijd om te gaan slapen. Ik zal proberen om volgende week weer iets te schrijven over mijn eerste week hier en ook zal ik proberen het dan wat korter te houden!

Bonnuit!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!