Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Een weekje op Domaine du Logis

Een weekje op Domaine du Logis

9 minuten
21-07-2019
TOP Animation

Het was een hele aparte week waarin veel gebeurd is. Daarom besloot ik even een weekoverzichtje te maken.


Maandag 15 juli

In de ochtend bij de miniclub hebben we unicorns gemaakt van bordjes en papier. Er waren best veel kinderen en ze vonden het erg leuk om te maken.

In de middag gingen we gezellig volleyballen. Eerst speelden we vooral vriendschappelijk en relaxed, maar uiteindelijk hebben we er een wedstrijdje van gemaakt. Er waren best wat mensen die op volleybal zaten die met ons meededen, dus we hadden echt goed en leuk spel. Het was wel ontzettend warm omdat we in de volle zon stonden.

Voor aquagym had ik een zomerse playlist samengesteld en daarbij een beetje bedacht wat ik wilde gan doen. Ik deed hem voor het eerst in mijn eentje, dus ik vond het best wel spannend. Er waren best veel mensen die meededen en ik kreeg ook veel complimenten over dat ze het erg leuk vonden, gelukkig:)

Voor de minidisco was ik in de huid van Lenny gekropen, super warm, maar super leuk en ik werd er ook ontzettend enthousiast van. Daardoor ging ik iets langer door dan had gemoeten en was ik ook helemaal gesloopt toen ik klaar was, maar het was het absoluut waard om die kinderen zo enthousiast te zien.


Dinsdag 16 juli

Bij de miniclub hebben we van flessen mignons gemaakt. De kinderen vonden dit ontzettend leuk, maar de jongere kinderen vonden het ook best lastig. Toch hadden we erg leuke resultaten.

In de middag hadden we een Lenny tour. We hadden een hele lieve vrijwilliger die ons wilde helpen met Lenny, dus konden mijn collega en ik met een golfkarretje over de camping heen scheuren terwijl Lenny achterop zat. Dit was mijn eerste Lenny tour en ik vond het onwijs leuk om te doen. Kinderen zijn zo grappig tegenover Lenny. De kinderen die in de miniclub het hardst praten zijn bij Lenny heel verlegen en de kinderen die in de miniclub wat stiller zijn vertellen hele levensverhalen tegen Lenny. Super grappig om te zien!

Bij de aquagym waren er meer mensen dan gister. De mensen die gister geweest waren hadden reclame gemaakt voor de aquagym, en dat heeft zichtbaar gewerkt. Ik heb ook voor de grap een nummer in mijn playlist gezet die door een van de ouders gemaakt was (hij is dj). Ik had graag een foto willen maken van zijn gezicht toen dat nummer op kwam:D Achteraf kwamen ook veel mensen mij weer een compliment geven en vroegen zich af of ik sportlessen geef op een sportschool of zoiets. Die complimenten deden mij erg goed en gaven mijn zelfvertrouwen even een flinke boost!

Na een intensieve minidisco was het tijd voor de Grote Disneyquiz!

Omdat het superwarm was, hadden mijn collega en ik stoelen buiten gezet, zodat we de quiz lekker buiten konden spelen. We hadden 15 vragen over verschillende Disneyfilms. Er werd bijvoorbeeld gevraagd wie een bepaalde actie uitvoerde in een film of hoe een bepaald karakter heette. Daarna hadden we 10 Disneyliedjes waarvan de teams moesten raden uit welke film deze kwam, hoe het liedje heette en wie het liedje zong. (Bonuspunten voor de naam van de zanger die het had ingezongen).

De teams lagen super dicht bij elkaar, maar uiteindelijk hadden we een winnend team met 32 punten en kregen ze allemaal een gouden medaille.


Woensdag 17 juli

Op woensdag hebben wij altijd Lenny club. We maken dan een knutseltje voor Lenny of in het teken van Lenny. Vandaag hebben we een Lenny auto gemaakt van een bordje. Er kwamen super grappige creaties uit en de meeste kinderen hebben hun kunstwerkje ook in de zak voor Lenny gedaan.

In de middag hebben we verschillende spelletjes gespeeld op een plekje in de schaduw. Een van de spelletjes was bijvoorbeeld: De dirigent.

Bij dat spel stuur je een kind eventjes weg en wijs je ondertussen een dirigent aan. Het is de bedoeling dat iedereen de bewegingen van de dirigent nadoet terwijl het kind dat je hebt weggestuurd probeert te raden wie de dirigent is.

's Avonds weer het bekende riedeltje van een drukbezochte aquagym en een veel te enthousiaste minidisco waarbij Lenny even gedag kwam zetten.


Donderdag 18 juli

Nu komt de raarste dag van de week:

Tijdens de miniclub hebben we monstertjes gemaakt van papier: Je vouwt eerst een feesthoedje, knipt de onderkant zo dat hij kan blijven staan en geeft het monstertje vervolgens ogen, een mond en armen.

Na de miniclub kwam onze regiomanager Rodin langs. Hij kwam mijn collega ophalen en een nieuwe collega genaamd Marissa brengen, het klikte erg goed tussen ons.

In de middag hadden we gelijk een activiteit samen: een fotospeurtocht. Helaas was het erg slacht weer, dus waren er niet heel veel kinderen. We konden dus maar twee kleine teams vormen. Ondanks dat was het wel een succes. De kinderen kregen een vel met foto's van plekken en dingen op de camping. Deze moesten ze zoeken en er vervolgens een selfie mee maken waar het hele team op stond. Beide teams hadden evenveel selfies gemaakt, dus hadden we een gelijk spel.

Ook bij de aquagym was het erg stil. Ik had maar een klein gedeelte van de vaste groep mensen die altijd komen. Ondanks dat was het wel weer erg leuk. Bij de minidisco waren er gelukkig wel heel veel kinderen en heb ik Marissa kunnen laten kennismaken met Lenny.


Vrijdag 19 juli

Vandaag nam Marissa tijdens de miniclub vooral de leiding. We maakten van flessen een inktvis: Knip de fles in tweeën, verf het bovenste stuk in een kleur naar keuze, knip tentakels aan de onderkant van de fles en geef deze vervolgens zuignapjes van papier.

In de middag hadden we weer een Lenny tour en wilde Marissa graag een keer in de huid van Lenny kruipen. Lenny had veel post gekregen, dus we moesten veel campingplekken langs. We kwamen ook bij een tent waar een verjaardag werd gevierd, dus hebben we met een hele groep kinderen en Lenny gezongen.

s' Avonds weer het bekende aquagym en minidisco en daarna speelden we een spelletje Weerwolven in de miniclub. Er kwamen super veel kinderen op af, zeker een stuk of 20, dus we konden alle rollen gebruiken, wat het spel natuurlijk extra leuk maakte.


Zaterdag 20 juli

Vandaag was onze vrije dag. We hebben eerst dus lekker uitgeslapen en daarna op ons gemak ontbeten met scrambled eggs (mijn specialiteit). We wilden graag naar Saint-Malo gaan, maar helaas konden we de auto niet lenen. We hebben vervolgens elektrische fietsen gehuurd en zijn naar Combourg gefietst, zo'n 20 minuten fietsen. Eenmaal in Combourg begon het keihard te regenen, dus zijn we gaan schuilen in een kerkje. Dat kerkje was ook nog eens super mooi om van binnen te bekijken. We kwamen precies aan op een tijd waarop bijna alles gesloten was (het leek wel een soort siësta).

We zijn dus eerst thee gaan drinken en crêpes gaan eten. Toen we daarmee klaar waren hebben we Le château de Combourg bezocht, een gigantisch kasteel/fort met een enorme tuin eromheen. We hadden een Engelstalige rondleiding door het kasteel en we vonden het beide erg leuk om te zien. We zijn daarna nog een rondje door de tuin gelopen, waar we ruim een uur over gedaan hebben, en dan hadden we nog niet eens de langste route genomen.

Daarna zijn we nog bij het meer gaan kijken want daar had je prachtig uitzicht op het stadje. Vervolgens zijn we terug gefietst naar de camping en hebben we lekker gegeten. We hadden daarna gewoon een relaxed en gezellig avondje.


Zondag 21 juli

Vandaag gingen we weer voor de volle 300% aan het werk. Tijdens de miniclub knutselden we visjes gemaakt van wc rollen. Er waren veel nieuwe kinderen, waaronder een aantal Engelsen en een Franse! (Eindelijk!) Ik keek heel erg uit naar Franse kinderen zodat ik mijn Frans kon verbeteren, maar in werkelijkheid ging het net even anders. Ik raakte zo in de war van alles dat ik een complete black-out had en al mijn Frans compleet weggevlogen was. Ik wist niet eens meer hoe ik mijzelf moest voorstellen. Dat arme meisje zal wel gedacht hebben; 'wat een rare mevrouw is dat zeg'.

Gelukkig sprak Marissa redelijk goed Frans dus kon zij haar opvangen. Uiteindelijk kwam het ook wel weer een beetje goed, maar ik heb nog steeds dat ik heel veel Franse woorden vergeet op het moment dat ik ze nodig heb.

In de middag deden we flessenvoetbal en een parcourtje met water. De kinderen moesten een plastic bekertje vullen met water en deze met hun mond dragen. Ze moesten vervolgens een over obstakels heen om bij een fles te komen. Ze moesten hun bekertje legen in de fles zonder hun handen te gebruiken. Dat leverde best grappige momenten op.

In de avond weer een vol zwembad tijdens de aquagym en zeker rond de 20 kinderen bij de minidisco. We hebben vandaag ook het programma voor aankomende week gemaakt, dus we weten wat voor een fantastische week ons te wachten staat!


Tip van de week: schrik niet wanneer er buitenlandse kinderen in je miniclub verschijnen, want dan vergeet je alles wat je ooit hebt geleerd in de taal die zij spreken. Blijf gewoon rustig en met handen en voeten werk kom je er ook!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!