Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Een week vol sterren

Een week vol sterren

4 minuten
13-08-2019
TOP Animation

Mijn derde week als animateur is inmiddels voorbij, en er kwam deze week weer van alles voorbij. Van paniek in de knutseltent tot aan vermiste dieren en van overvolle miniclubs tot aan super rustige activiteiten. Nieuwsgierig? Ik vertel jullie er alles over in dit blog.

Van sterren kijken naar sterretjes zien

Hier in het zonnige zuiden zijn we heel creatief met de natuur, maar soms laat de natuur ook zelf haar prachtige kanten zien. Op mijn camping kunnen we heerlijk naar de sterren kijken, aangezien ik tussen de bergen zit en dus geen lichtvervuiling heb. Al twee weken zit ik vol verbazing naar de sterren te staren en dat kan ik uren volhouden. Nu is er sinds deze week een groep astronomen hier op de camping die al hun telescopen ter beschikking stellen voor iedereen die belangstelling heeft. Ondertussen ben ik iedere avond aan het turen naar de sterren met de astronomen. Dat zorgt ervoor dat ik vaak pas laat mijn bed in ben gedoken.

Iedereen die mij kent weet wat voor een ongelooflijke kluns ik ben. De tussenstand qua blessures is dan ook als volgt: een gekneusde knie van Levend Stratego spelen, mijn grote teen is helemaal geschaafd waarbij de helft van mijn teen ook open ligt en veel slaaptekort begint ook wel een probleempje te worden.

Overvolle camping, maar weinig deelnemers vanwege de hitte

De camping is vol, maar dan ook écht propvol! Er past helemaal niks meer bij, iedere plek is volgestampt en elk hoekje dat nog over is, wordt overspoeld door een mierenfamilie of een krekelzwerm. Wie nog een plekje wil tussen de bomen, zal moeten vechten met de cicaden die nooit hun gezoem zwijgen. Maar, mocht je nog een paar vleugels over hebben, dan zou je nog in de lucht terecht kunnen, maar wees bereid om daar oorlog te voeren met alles wat vliegt; vooral heel veel kevers en libellen.

Ondanks dat alles zo vol zit, komen er wel weinig mensen bij de activiteiten en dat is ook zo gek nog niet. Het is hier 40+ graden, net als in Nederland, maar hier tussen de bergen blijft het hangen. Waar we in Nederland lopen te puffen van de hitte, lopen we hier te puffen als we die gekke animator zien die iedereen probeert mee te krijgen om te gaan voetballen in de brandende zon ;)

Wat te doen bij paniek in de miniclub of op de camping?

Met alle hitte die hier in het zuiden blijft hangen, ligt een wolkbreuk altijd op de loer. En dat is dan ook wat er afgelopen week gebeurde. Halverwege de week, midden in een activiteit viel het niet alleen met bakken uit de hemel, maar waaide er ook nog eens een stevige wind. De opgehangen was vloog over de hele camping heen, complete vuilnisbakken verdwenen en tot overmaat van ramp brak er ook een storm uit. Kortom, het was hier alle zijlen bijzetten om alles op de juiste plek terug te zetten of terug te brengen naar de rechtmatige eigenaren.

Naast dat de storm voor problemen zorgde, werd mijn miniclub continu belaagd door insecten. Iedere ochtend vliegt, kruipt, springt of hupst er wel iets door mijn knusse tentje en dat zorgt natuurlijk voor de nodige paniek. Zo kroop op maandag Henk de rups (Gifgroen met blauw gekleurd) door de tent, had ik woensdag het gezelschap van wespen die kwamen kleuren en was er vrijdag een heuse mierengroep die kwam knutselen op bezoek. Wie kinderen heeft of ze lesgeeft, weet dat er dan dus écht totale paniek uitbreekt. Alle tekeningen, stiften en stoelen liggen door de tent, insecten vliegen overal heen en ik sta er als een malloot met mijn ene hand de beestjes weg te jagen en met mijn andere hand achttien kids in het gareel te houden.

Zoals je kan lezen ging week drie ook niet zonder de nodige drama voorbij en al met al vermaak ik me hier dus prima, zeker aangezien ik allerlei soorten acties hier mee maak. Week drie is voorbij, nog vier te gaan, dus we zijn bijna halverwege! Volgende week is het weer iets zonniger voorspeld, dus ik zal jullie dan weer snel vertellen wat voor gekkigheid ik allemaal mee heb gemaakt. Voor nu zeg ik "Au revoir à tout à l'heure", en ik spreek jullie snel weer!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!