Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Een voetbaltoernooi organiseren

Een voetbaltoernooi organiseren

3 minuten
08-02-2019
Michelle van der Velden

Het mag eigenlijk niet ontbreken in het animatieprogramma, al zeg ik het zelf. Met een kleiner broertje en een vader die fanatiek voetbalfans zijn, is dat misschien ook wel logisch. Vroeger gingen wij altijd kamperen en ook al volgden we nooit echt de animatie op die campings, toch was het voetbaltoernooi één van de dingen waar wij altijd wel aan meededen (oké vooral mijn broertje dan haha).

Voetbal op de camping

Tijdens mijn zomers in Frankrijk was voetbal altijd belangrijk. Zo maakte ik tijdens mijn tweede zomer de teleurstellende EK finale van Frankrijk tegen Duitsland mee.

En de derde zomer was er het vrouwenvoetbal. Zo’n beetje de hele camping die vooral bezet was met Nederlanders trok richting de bar om op een groot scherm te kijken. Tussen de activiteiten door konden wij ook mee genieten en dat waren zeker een paar leuke avonden!

Hoe organiseer je een toernooi?

Een voetbaltoernooi is leuk om te organiseren als sportieve middagactiviteit. Je hebt er ook vrij weinig voor nodig en je kunt veel variëren. Zo kun je bijvoorbeeld 7-7 spelen, maar ook grotere elftallen maken. Afhankelijk van het aantal mensen kun je een heus toernooi organiseren of gewoon aparte wedstrijdjes. De mogelijkheden zijn dus groot. Op bijna elke camping is vaak ook wel een voetbalveld te vinden, maar anders kun je een groot stuk grasveld gebruiken. Dan heb je alleen nog een voetbal nodig en klaar: het voetbaltoernooi kan beginnen.

Handige tips

Er zijn een aantal handige tips die ik mee kan geven als je een voetbaltoernooi organiseert. Houdt het vooral leuk en gezellig! Zorg er dus voor dat het niet te fanatiek wordt. Bijna elke jongen van onder de 18 jaar zit op voetbal of heeft wel eens op voetbal gezeten. Als zij meedoen aan een wedstrijdje zijn ze vaak erg fel. Let hier dan ook op en fluit ze af en toe eens terug.

Maak gevarieerde teams. Meng meisjes met jongens en oud met jong. Zo worden het leuke elftallen en is iedereen gelijk aan elkaar. Dit houdt vooral ook de gezelligheid erin.

Zorg dat iedereen die meedoet goede schoenen aandoet. Geen echte voetbalschoenen, dat is niet helemaal vvv, maar gewoon gympen is het beste. Vaak komen mensen net uit het zwembad o.i.d. en lopen ze bijvoorbeeld nog op slippers. Dit is ook niet echt fijn om op te voetballen.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!