Wil jij een toffe zomer hebben in Frankrijk? De inschrijvingen voor 2023 zijn nu geopend! Verdien tot €1810 per maand. Solliciteer nu

Een nieuw begin

Een nieuw begin

4 minuten
01-08-2015
Meron Westenberg

Daar zit ik dan lekker op mijn bankje in mijn mobilhome met de zon die naar binnen straalt, heerlijk even een momentje voor mezelf. Jaja jullie horen het goed ik vind het fijn om even alleen te zijn! Ik ben namelijk sinds zaterdag op een andere camping, camping les Peneyrals in de Dordogne. En het is hier kort gezegd gewoon echt GEWELDIG! Het is een erg grote camping met 5 sterren en dus ook een erg groot animatie team. Toen ik zaterdag na een lange en gezellige reis met Denise, een van de regiocoachen, hier aankwam kwam de heimwee wel weer even om de hoek kijken, maar dat veranderde al heel snel toen ik echt met open armen hier werd ontvangen en iedereen zo lief voor me was.

Ik ben hier samen met nog een Nederlands meisje Anouk (met wie ik de mobilhome deel) en 2 Franse meiden, Anaïs en Audrey, verantwoordelijk voor de miniclub 2 x per dag. Dat betekent van 10 tot 12 en van 2 tot 4 kindjes van 5 tot en met 12 jaar vermaken. Super leuk!  Daarnaast is er elke donderdag een minidisco voor de kindjes en daarna een disco voor de ouderen. Donderdag was dat voor mij de eerste keer, maar door de vele dansjes die ik al kende van het trainingsweekend en doordat het oppikken van dansjes mij wel snel afgaat, ging het echt super!  En we moeten allemaal nog een avond in de week helpen met het programma. Dat houdt vooral in vertalen voor de Nederlandse gasten wat er gezegd wordt, zo moest ik dat afgelopen maandag bij het spel pictionary doen.  Voor dingen als sport en aquagym zijn weer aparte animateurs dus wij zijn echt vooral voor de kindjes hier.

We mogen hier ook elke dag dat we werken tussen de middag gratis in het restaurant eten! Patatjes, pasta carbonada, gehakttartaartje en een broodje hamburger is al allemaal langsgekomen, wat een luxe! Op deze camping is alleen zijn meer een uitzondering. We drinken met ze allen vaak wat na het werken en sowieso ben je overdag nooit alleen. Behalve als je als enige even een ochtendje vrij hebt, zoals ik nu. Ook zijn er in de miniclub op deze camping net zo veel Nederlandse en Engelse kindjes (super cute met een Brits accent) als Franse kindjes.  Op de camping is het dan ook niet meer zoeken naar ‘niet Franse gasten’, want je ziet ze overal.  Ik vind het ook gewoon super fijn om nu ook een Nederlands colegaatje te hebben, dat praat toch een stuk makkelijker en als het dan even niet zo lekker gaat kan je dat veel makkelijk uitleggen. En het is helemaal gezellig dat we samen in een mobilhome zitten, we hebben dan dan ook al een gezellige pyjama party gehad!

Toch is mijn Frans de afgelopen 3 weken (komt ook omdat ik op mijn vorige camping wel Frans ‘moest’ spreken, aangezien niemand Engels kon en er alleen maar Franse gasten stonden) héél erg vooruit gegaan. Ik kan nu makkelijk een gesprek aanknopen en kan mensen ook gewoon goed verstaan.  Dus ook op deze camping ga ik er gewoon mee door, Frans praten tegen Fransen ook al kunnen ze hier bijna allemaal heel goed Engels en praten ze vaak ook Engels terug. Want ik vind het super leuk om de Franse taal zo goed onder de knie te krijgen!

Mijn vrije ochtendje is weer bijna voorbij dus zometeen op naar de middag miniclub waar we vandaag bloementjes en blaadjes buiten gaan zoeken en de kinderen die daarna in hun eigen natuurboekje mogen plakken. En daarna natuurlijk het boekje super leuk versieren!  En vanavond lekker picknicken met Anaïs, Anouk en Maartje (Nederlands meisje dat hier vorig jaar als animatrice werkte en nu een weekje hier op vakantie is) in een leuk stadje, waar precies is nog een even een verrassing.

A bientôt!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!